kok написа:тез хора полудяха 8лв торбатаТова пелетните котли са си голямо мъчение...![]()

kok написа:тез хора полудяха 8лв торбатаТова пелетните котли са си голямо мъчение...![]()
filmatoplo написа:Последния път когато пратих човек да си купи от там -имаше Царевица вътре като фураж, самите пелети бяха криви и нацъвкани.Днес взехме от там тон и половина пелети и лично видях куповете с материал от които се зарежда машината,според мен са си ОК и на вид са същите каквито бяха като зареждах преди сезона,даже си поиграх да направя проба и пускам резултата който го има и в другата тема за пелети:
chungata написа:Здравейте,Колега до Плевен има що годе добър производител на пелети аз от там поръчах моите и съм горе долу доволен от тях.Ето това е линка за производителя и цената беше добра около 330 лв.тон http://ecobriquettes.bg/
От скоро и аз съм на камина на пелети Burnit comfort 15 kw (активно ползване откакто застудя). Да уточня от Плевен съм.
В момента горя "широколистни" (така ми уточни човека от склада от който ги купих), предполагам, че са букови или дъбови. Купувам ги на 350 лв. за тон. Впечатленията са следните след финни настройки - разход около чувал и половина. Поддържа водата м/у 57 и 63 гр. Не знам дали е проблем, но за 24 ч, се пълни цялата паничка и около нея с пепел и стъклото на камината става черно. Като разход мисля, че това за сега е ок но като застудее повече....
Въпросът ми е към хора от Плевен или поне запознати от къде наоколо мога да си купя нещо читаво и изпитано?
И друг въпрос който ме терзае е кое е по добре да се гори - иглолистни, широколистни или смесени ?
За иглолистните ми казаха, че образуват повече шлака и засмоляват камината и комина, и се налагало основно чистене на камина и комин дори и посред зима.
Моля за вашите съвети и препоръки!
Колега до Плевен има що годе добър производител на пелети аз от там поръчах моите и съм горе долу доволен от тях.Ето това е линка за производителя и цената беше добра около 330 лв.тон http://ecobriquettes.bg/Благодаря колега ! Ще ги имам предвид тези. За сега зареждам от Ркостил Троян и съм доста доволен. Но от там трябва да правя поръчка поне 3 тона за да си спестя цената на доставката. Така че стигна ли до по-малки количества необходимост, ще ги видя и тези производители.
kafaka написа:Колега последните пелети от производителя за който ти бях споменал са ОТВРАТИТЕЛНИ!!!Съжалявам,че ти ги препоръчах.Не искам да те подведа,много са зле последните.chungata написа:Здравейте,Колега до Плевен има що годе добър производител на пелети аз от там поръчах моите и съм горе долу доволен от тях.Ето това е линка за производителя и цената беше добра около 330 лв.тон http://ecobriquettes.bg/
От скоро и аз съм на камина на пелети Burnit comfort 15 kw (активно ползване откакто застудя). Да уточня от Плевен съм.
В момента горя "широколистни" (така ми уточни човека от склада от който ги купих), предполагам, че са букови или дъбови. Купувам ги на 350 лв. за тон. Впечатленията са следните след финни настройки - разход около чувал и половина. Поддържа водата м/у 57 и 63 гр. Не знам дали е проблем, но за 24 ч, се пълни цялата паничка и около нея с пепел и стъклото на камината става черно. Като разход мисля, че това за сега е ок но като застудее повече....
Въпросът ми е към хора от Плевен или поне запознати от къде наоколо мога да си купя нещо читаво и изпитано?
И друг въпрос който ме терзае е кое е по добре да се гори - иглолистни, широколистни или смесени ?
За иглолистните ми казаха, че образуват повече шлака и засмоляват камината и комина, и се налагало основно чистене на камина и комин дори и посред зима.
Моля за вашите съвети и препоръки!
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: