• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
6osi6 - майстор
kok написа:
тез хора полудяха 8лв торбата :?
Това пелетните котли са си голямо мъчение... :rock:
°niksi° - помощник
6osi6 написа:
......
Публикувано на: Чет Фев 09, 2012 11:27 pm ????? =D>

+това не виждам това мнение да е пряко свързано с темата.
Svezar - специалист
filmatoplo написа:
Последния път когато пратих човек да си купи от там -имаше Царевица вътре като фураж, самите пелети бяха криви и нацъвкани.
Днес взехме от там тон и половина пелети и лично видях куповете с материал от които се зарежда машината,според мен са си ОК и на вид са същите каквито бяха като зареждах преди сезона,даже си поиграх да направя проба и пускам резултата който го има и в другата тема за пелети:

Ето и едно малко експериментче с три вида пелети ,от ляво на на дясно са на фирма 1.Брод-Бургас 2.Шарк-Несебър 3.Миролюбово
,първата снимка е 30 сек. след слагането във водата,втората е час по-късно след разбъркване и утаяване. Извода за мен е че тези на Брод са мноооого зле,разпадат се за секунди и с пръсти не може да напипаш материал след това в разтвора. Другите два вида се разтварят за много повече време и оставят плътна купчинка материал, а разликата според мен е че тези на Шарк се правят от смляна дървесина /предимно чам/ видно по големите частици дърво а тези от Миролюбово от ситен талаш /от дървопреработващи фирми/ -80% бук и дъб и 20% чам затова частиците са фини и няма парченца. Интересна е и миризмата на трите проби /както са във водата/,бургаските миришат като горящи въглища-гадничко,несебърските на чам,а миролюбовските нямат мирис !
Изображение
Изображение
Последна промяна от Svezar на пон яну 12, 2015 10:22 am, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Искарал си късмет, 1-2ма още псуват ,тези цъфналите пелети с царевица дори не палеха добре и ме изложиха с една горелка, вместо да се запалват пелетите кондензираха
.наложи се да вземем други само и само горелката да запали,20 чувала от калпавите изгоряха с 300 зора
kafaka - специалист
chungata написа:
Здравейте,

От скоро и аз съм на камина на пелети Burnit comfort 15 kw (активно ползване откакто застудя :supz: ). Да уточня от Плевен съм.
В момента горя "широколистни" (така ми уточни човека от склада от който ги купих), предполагам, че са букови или дъбови. Купувам ги на 350 лв. за тон. Впечатленията са следните след финни настройки - разход около чувал и половина. Поддържа водата м/у 57 и 63 гр. Не знам дали е проблем, но за 24 ч, се пълни цялата паничка и около нея с пепел и стъклото на камината става черно. Като разход мисля, че това за сега е ок но като застудее повече....
Въпросът ми е към хора от Плевен или поне запознати от къде наоколо мога да си купя нещо читаво и изпитано?
И друг въпрос който ме терзае е кое е по добре да се гори - иглолистни, широколистни или смесени ?
За иглолистните ми казаха, че образуват повече шлака и засмоляват камината и комина, и се налагало основно чистене на камина и комин дори и посред зима.
Моля за вашите съвети и препоръки! [-o<
Колега до Плевен има що годе добър производител на пелети аз от там поръчах моите и съм горе долу доволен от тях.Ето това е линка за производителя и цената беше добра около 330 лв.тон http://ecobriquettes.bg/
chungata - специалист
Колега до Плевен има що годе добър производител на пелети аз от там поръчах моите и съм горе долу доволен от тях.Ето това е линка за производителя и цената беше добра около 330 лв.тон http://ecobriquettes.bg/
Благодаря колега ! Ще ги имам предвид тези. За сега зареждам от Ркостил Троян и съм доста доволен. Но от там трябва да правя поръчка поне 3 тона за да си спестя цената на доставката. Така че стигна ли до по-малки количества необходимост, ще ги видя и тези производители.
jabata - специалист
Аз преди 2 години взех троянски, в началото добри, и тогава взех още няколко тона :shock: Леле каква мъка беше докато ги изгоря :axe: То беше влага, то беше пепел, то беше шлака, то беше чудо...
И като ги сложих за експеримент във вода, точно за 1 мин, се разпаднаха.
И си казах повече от тях не.
Но за съжаление със всички производители е така. В началото имат добри, после яко я карат през просото. Аз повече пелети на никого не смея да препоръчам, днес са добри, утре лоши...и после виновен...
Да не говориме че и производителите се забравиха. Нали уж, би трябвало пелетите да са отпадъчен продукт... Изкараха едни цени, три пъти по скъпо от дървата, докарани, нарязани нацепени....
kalin72 - майстор
Гледам, цената на пелетите в Австрия не е много по-висока от цената у нас, но предпогам качеството е постоянно високо:
http://www.propellets.at/wpcms/wp-conte ... k_15kg.pdf
jabata - специалист
Вярно е това. В момента цената на тон пелети в Австрия (при различни online търговци), е средно около Eur 250,- за тон, което си е 500 лева. Ами това е цената на УЖ добрите пелети тука... Казвам Уж, защото тука винаги се оказва че качеството е....
Но проблема тука е, че ние търсиме само далаверата, и всеки гледа как да прецака другия....
Другия момент е, че много често пелетите там ти ги доставят насипно с цистерна, която ти ги изсипва директно в бункера. Има и на чували, ако са за камина, но ако е котел, то ти излиза по евтино да ти изсипе 2-3 това в една цистерна в някоя стая.
Хайде сега да попитам, кой производител тука, ти доставя пелетите насипно, по какъвто и начин да е?
Аз до момента не съм видял и един такъв. Дори и да имам къде да ги съхраня, никой не ми ги доставя така, ама това е друга тема. Има още много време да се учиме.
kafaka - специалист
kafaka написа:
chungata написа:
Здравейте,

От скоро и аз съм на камина на пелети Burnit comfort 15 kw (активно ползване откакто застудя :supz: ). Да уточня от Плевен съм.
В момента горя "широколистни" (така ми уточни човека от склада от който ги купих), предполагам, че са букови или дъбови. Купувам ги на 350 лв. за тон. Впечатленията са следните след финни настройки - разход около чувал и половина. Поддържа водата м/у 57 и 63 гр. Не знам дали е проблем, но за 24 ч, се пълни цялата паничка и около нея с пепел и стъклото на камината става черно. Като разход мисля, че това за сега е ок но като застудее повече....
Въпросът ми е към хора от Плевен или поне запознати от къде наоколо мога да си купя нещо читаво и изпитано?
И друг въпрос който ме терзае е кое е по добре да се гори - иглолистни, широколистни или смесени ?
За иглолистните ми казаха, че образуват повече шлака и засмоляват камината и комина, и се налагало основно чистене на камина и комин дори и посред зима.
Моля за вашите съвети и препоръки! [-o<
Колега последните пелети от производителя за който ти бях споменал са ОТВРАТИТЕЛНИ!!!Съжалявам,че ти ги препоръчах.Не искам да те подведа,много са зле последните.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 26

Тема "Пелети - от къде?????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: