DundyTheCroc написа:В случай на ядрена война искам баш един от тези дизели, дето се гасят с ръчка.За такива случаи имаше дизели Т55, които имаха и противорадиационна защита в купето. Ма много гълтат и немат наяждане 300 на 100.
Миналата седмица една колежка изрева със скапана нафта, дори не стигаше гориво до филтъра, който сменихме предварително. Нафта от мъжа и, който кара автобус
Иначе на роторните ГНП БОШ има една ръчка на помпата за принудително гасене. На по-предните редови ГНП като отпуснеш газта и двигателя гасне. Виждал съм Мерцедес, който се гаси като дръпнеш педала за газта. Но сега е ерата на електрониката. Ръчките станаха джойстици, педалите бутони. И колкото по-модерни са дизелите, толкова по капризни са към горивото.
Некога в казармата старшините се топлеха у дома с нафтови печки. За танковете имаше зимна нафта, обаче старшинките от нея не взимаха за печките, защото била "лоша" нафта

И аз така се нагуших с некой тон лятна нафта, с която експериментирах да карам и през зимата. Ма много бехме ентусиастите да експериментираме. Някои закъсваха на пътя като мен, други си потрошиха двигателите, трети натрупаха кинти като продаваха експериментално гориво. Лошото наричано"скапана нафта" се дължи на това, че в Циганария експериментите продължават.