kr1100 написа:Аз нямам проблем със двигателя ми 2л.Не бе, аз те питам освен личните ти предпочитания има ли технически дефекти самият двигател? Казваш. че 1.8 моно не става, сега казваш че 2.0 инжекция не става. Кой става? Какво общо има компютъра с по-високият разход? Аз нямам обикновена газова, имам газов инжекцион. Проблеми с празният ход какво ще рече? Въртящ момент при високи обороти? Ами това да дизел? Какво ще рече "чупи/купи нова кола"?
Иначе има проблем, когато върви с АГУ и се изразява в това, че ако много бавно и плавно подавам газ и е в диапазона до 1600-1800 оборота гледам как по едно време оборотите падат и после пак се вдигат. При по-рязка газ си се вдигат нормално. Ако в този диапазон изведнъж пусна педала на газта, оборотите падат под 800 за секунда, колата се опитва да гасне и после пак се вдигат. Това само на газ и си мисля, че е въпрос на регулиране.
п.п И ти какво караш?
kalpev написа:Японска. Примерно, "Тойота".А за японските каква е гаранцията, че частите или поддръжката няма да ми излязат през носа? Не настръхвам, наздраве. Просто търся нещо по-популярно и лесно за поддръжка, уж по-идиотоустойчиво. Май не съм случил. Ако не можех да чета схеми щях да си направя кабелите през крив макарон. Това не е нито лесно за поддръжка, нито идиотоустойчиво. Надявам се поне да е безпроблемна като цяло. Иначе ще й вдигна мерника и или ще купя Форд Мондео или Лада 7-ца.
Свикнал съм на колите да се возя и да ги използвам, не да ги кърпя. Нямам намерение да ставам роб.