Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stilian20 - специалист
Колко процента трябва да бъде остатъчния кислород или каква ламбда трябва да поддържаме :?
ico_3 - специалист
Как да вдигна температурата на водата в котела движи се в диапазона от 57-63 градуса.
milenskior - специалист
По време на работа на горелката натискаш стрелкичката нагоре.
Ако си чел темата би трябвало да си разбрал, че е нормално да ти поддържа по-ниска температура от зададената(просто такава е логиката на горелката), тъй че ако искаш да поддържа някаква температура задай с 5 градуса по-висока(или повече, но това ще го установиш опитно).
geniya - специалист
ico_3 написа:
Как да вдигна температурата на водата в котела движи се в диапазона от 57-63 градуса.
Ако в сервизното меню на горелката имаш ограничение на горната граница на горелката може и да не може да вдигнеш по-нагоре.Например ако си задал 75оС, тя ти поддържа 57-63оС и да искаш няма да можеш да вдигнеш още, докато има ограничение в сервизното да е макс.75оС.Провери.
damyaniq - специалист
Здравейте колеги и Честита нова година! От два дена имам следния проблем.С термостат съм и сутрин се включва в 7.30 часа,всичко е нормално пълни се легенчето на горелката нормално на нивото на на нагревателя,и когато трябва да стартира запалването се включва Fan clear след това изписва Error Pellet Jam,и E в правоъгълник и процеса спира след изчистване на грешката се включва и работи без проблеми до следващата сутрин.Малкия и големия шнек работят без проблеми,опто двойката е чиста,легенчето е чисто,нагар няма!Горя иглолистни пелети от фирма Трон от три месеца до сега съм нямал никакви проблеми.Не мога да разбера къде е грешката? Моля знаещите колеги,или тия които са се сблъсквали с този проблем за помощ.Горелката е РБ 20.Благодаря! :partyman:
n.ganev - майстор
Колко ти е първоначалното зареждане? След като си със ст. т. е възможно при тези атмосферни промени през нощта в камерата на горелката всичко да става на пепел и сутринта да не достига първоначалната доза пелети. За това се сещам към момента тъй като пишеш, че това е от два дена.
geniya - специалист
Според мен нещо се е бъгнал софта, дай и заводски настройки, мисля трябваше да се задържат двата долни бутона и прави хард ресет.Преди да го направиш си запищи всички настройки, най-добре пусни телефона на видео запис и превърти цялото меню.При мен Pellet Jam изписваше когато беше хванал нагар близо да малкия шнек в горивната камера и тъй като пелетите ми са около 4см, неможеше да ги избута в горивната камера.Така работи два три дни като малкия шнек го чувах че се мъчи доста.Почистих нагара и се оправи.Пробвай с хард ресета...
alex_serviz - специалист
Почисти пак оптичната двойка по-старателно.
filmatoplo - майстор
Дамян тръгна ли, че си записвам всяка спирка -да съм подготвен, ако се случи с моя горелка
.
damyaniq - специалист
Тя си върви,само сутрин стартира и спира днес чистих да видим утре сутринта как ще е,но ми се струва че е софтуерен бъг. Благодаря! :prayer:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: