Колко процента трябва да бъде остатъчния кислород или каква ламбда трябва да поддържаме 
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stilian20
- специалист
15662 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
milenskior
- специалист
По време на работа на горелката натискаш стрелкичката нагоре.
Ако си чел темата би трябвало да си разбрал, че е нормално да ти поддържа по-ниска температура от зададената(просто такава е логиката на горелката), тъй че ако искаш да поддържа някаква температура задай с 5 градуса по-висока(или повече, но това ще го установиш опитно).
Ако си чел темата би трябвало да си разбрал, че е нормално да ти поддържа по-ниска температура от зададената(просто такава е логиката на горелката), тъй че ако искаш да поддържа някаква температура задай с 5 градуса по-висока(или повече, но това ще го установиш опитно).
geniya
- специалист
ico_3 написа:Как да вдигна температурата на водата в котела движи се в диапазона от 57-63 градуса.Ако в сервизното меню на горелката имаш ограничение на горната граница на горелката може и да не може да вдигнеш по-нагоре.Например ако си задал 75оС, тя ти поддържа 57-63оС и да искаш няма да можеш да вдигнеш още, докато има ограничение в сервизното да е макс.75оС.Провери.
damyaniq
- специалист
Здравейте колеги и Честита нова година! От два дена имам следния проблем.С термостат съм и сутрин се включва в 7.30 часа,всичко е нормално пълни се легенчето на горелката нормално на нивото на на нагревателя,и когато трябва да стартира запалването се включва Fan clear след това изписва Error Pellet Jam,и E в правоъгълник и процеса спира след изчистване на грешката се включва и работи без проблеми до следващата сутрин.Малкия и големия шнек работят без проблеми,опто двойката е чиста,легенчето е чисто,нагар няма!Горя иглолистни пелети от фирма Трон от три месеца до сега съм нямал никакви проблеми.Не мога да разбера къде е грешката? Моля знаещите колеги,или тия които са се сблъсквали с този проблем за помощ.Горелката е РБ 20.Благодаря! 
n.ganev
- майстор
Колко ти е първоначалното зареждане? След като си със ст. т. е възможно при тези атмосферни промени през нощта в камерата на горелката всичко да става на пепел и сутринта да не достига първоначалната доза пелети. За това се сещам към момента тъй като пишеш, че това е от два дена.
geniya
- специалист
Според мен нещо се е бъгнал софта, дай и заводски настройки, мисля трябваше да се задържат двата долни бутона и прави хард ресет.Преди да го направиш си запищи всички настройки, най-добре пусни телефона на видео запис и превърти цялото меню.При мен Pellet Jam изписваше когато беше хванал нагар близо да малкия шнек в горивната камера и тъй като пелетите ми са около 4см, неможеше да ги избута в горивната камера.Така работи два три дни като малкия шнек го чувах че се мъчи доста.Почистих нагара и се оправи.Пробвай с хард ресета...
alex_serviz
- специалист
Почисти пак оптичната двойка по-старателно.
filmatoplo
- майстор
Дамян тръгна ли, че си записвам всяка спирка -да съм подготвен, ако се случи с моя горелка
.
.
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература