И да споделя малко впечатления и снимки за ъглошлайфите Парксайд 125мм, 1200 вата с регулиране на оборотите. Старият, който ми донесоха от Германия е производство на Компернасс, а новият, който пуснаха преди около месец е на Гризли. На произведеният от Компернасс главата е изцяло със съчмени/ролкови/иглени лагери, подменил съм греста му с PL10 (мръснобялата на цвят). На Гризлито обаче единият лагер е бронзова втулка, а другият е съчмен, имаше доволно много грес.
Лични впечатления: Гризли - загрява малко повече, пусковият бутон е по-голям и по-удобен, но е с бронзова втулка (недолюбвам втулковите лагери).
Компернас - загрява по-малко, трака мъничко повече, пусковият бутон е по-малък, на слух сякаш постига по-големи максимални обороти. (откъм тракане не ме притеснява, защото е малко, а и много напомня като звук на ъглошлайфите Бош и Елтос от едно време, които спокойно си караха по двадесетина и повече години)
И двата бяха изхвърлили настрани почти цялата смазка.
Прилагам снимки:
Лични впечатления: Гризли - загрява малко повече, пусковият бутон е по-голям и по-удобен, но е с бронзова втулка (недолюбвам втулковите лагери).
Компернас - загрява по-малко, трака мъничко повече, пусковият бутон е по-малък, на слух сякаш постига по-големи максимални обороти. (откъм тракане не ме притеснява, защото е малко, а и много напомня като звук на ъглошлайфите Бош и Елтос от едно време, които спокойно си караха по двадесетина и повече години)
И двата бяха изхвърлили настрани почти цялата смазка.
Прилагам снимки: