Телескопичните водачи за разлика от ролковите се монтират много по-лесно, но при тях трябва да са много точни размерите за да върви добре чекмеджето. Различните водачи са с различна дебелина. За това аз винаги събирам двата водача заедно и меря с шублера общата им дебелина и правя мястото между чекмеджето и страниците да е точно до 1/2 мм. Примерно водачите ти долепени един до друг са 25 мм, тогава и разстоянието като опреш чекмеджето в едната страница, да е точно 25 мм. Ако има разлика 1 мм. или повече, чекмеджето се движи после с доста голямо усилие, което не е приятно. Като гледам при теб царгата е 502 мм, т.е. може да дойде малко по-голямо разстоянието, необходимо за водача. В тоя случай не се притеснявай, а където хващаш водача за чекмеджето му подложи един кант под него, да го изхвърли 1 мм навън. Нищо, че е само от едната страна, не му пречи.
Иначе много лесно се монтира. Аз почти винаги ги слагам водачите по средата, други колеги долу, някои горе... различно.
Като разединиш водача (отваряш до край и отстрани се показва едно пластмасово стърчащо, като го натиснеш в едната посока и дърпаш да отваряш още, водача се разглобява на 2) тая част, която е на чекмеджето я слагаш на равно да е отпред на чекмеджето и завиваш. Другата част на страницата също я завиваш или на равно или около 1 мм. навътре да е, само да не стърчи навън от страницата. Разстоянието нагоре-надолу ти ще си го решиш какво да е, само остави като се отваря чекмеджето, дъното му да е поне на 1 см. от вратичката под него. Повече е по-добре, да не опира като провисне фазера. И си готов
Има тънкост при вкарването после на чекмеджето първия път само. Ако нещо запецне или опира някъде, не го напъвай, щото се чупят механизмите на плавното прибиране. Опитай с леко поклащане да го вкараш, но в никакъв случай не му давай зор. Първото вкарване винаги е малко по-трудно, после се оправя. Демек като при оная работя
Челото го слагаш после с винтове, регулирайки го по вратичката под него. T.e. го регулираш преди да завиеш видиите, щото при тия после няма как.
Малко ми се стори трудно с писане да обяснявам това, дано си ме разбрал. Ако не - питай пак което не е ясно.
Гърба, който си пуснал на снимката ми се струва, че е МДФ супергланц с огледален ефект. Не е много евтин наистина, ама има доста по-скъпи варианти. Ти си преценяй за терасата колко парички заслужава да се вложат
Иначе много лесно се монтира. Аз почти винаги ги слагам водачите по средата, други колеги долу, някои горе... различно.
Като разединиш водача (отваряш до край и отстрани се показва едно пластмасово стърчащо, като го натиснеш в едната посока и дърпаш да отваряш още, водача се разглобява на 2) тая част, която е на чекмеджето я слагаш на равно да е отпред на чекмеджето и завиваш. Другата част на страницата също я завиваш или на равно или около 1 мм. навътре да е, само да не стърчи навън от страницата. Разстоянието нагоре-надолу ти ще си го решиш какво да е, само остави като се отваря чекмеджето, дъното му да е поне на 1 см. от вратичката под него. Повече е по-добре, да не опира като провисне фазера. И си готов

Челото го слагаш после с винтове, регулирайки го по вратичката под него. T.e. го регулираш преди да завиеш видиите, щото при тия после няма как.
Малко ми се стори трудно с писане да обяснявам това, дано си ме разбрал. Ако не - питай пак което не е ясно.
Гърба, който си пуснал на снимката ми се струва, че е МДФ супергланц с огледален ефект. Не е много евтин наистина, ама има доста по-скъпи варианти. Ти си преценяй за терасата колко парички заслужава да се вложат