thinkpad написа:Не се пали!!! Преди време (тогавашния) Е-он ми начисли някаква си сметка за апартамент, в който централният бушон беше свален - писах, спорих, ритах и накрая спряха тока, че да може после да им платя и включване - не си ли чувал, че винаги си от страната на булката??? Сега ще те срина напълно - какъвто и контролен електромер да си сложиш, никой няма да те забръсне и за слива! Предложих ти да ти дам моя, но ти ми се жалваш от недоказуеми неща - спри си всички консуматори за един месец и ако пак ти поискат 5 лева се оплачи на Омбудсмана или арменския поп (все тая). Имаш фактури, старо и ново показание, цени, на дневна и нощна, киловати консумирана енергия по тарифи - подай жалба и чакай да ти резнат зелника с още по-голяма сметка. Аз не се жалвам от моята, има разлика в периодите на отчитане, има срокове за плащане, ама всеки гледа крайната сума и се мисли за нацакан. Ще ти кажа, че при мен работи 1 климатик поне 10 часа, още един за около 5 часа, бойлер за няколко часа (не е денонощно), котлон като твоя (колкото е необходимо), микровълнова, компютър, лампи, прахосмукачка, пералня, телевизор - сметката ми за миналия отчетен период е 166 лв. сега ще е повече, но аз съм си го излапал!preslav написа:Ако си от ВарнаМоже да се каже, че съм от Бургас.krasi92 написа:Не са ни високи сметките а са ни малки приходите.Новия в магазина не е с повече пломби и стикери от демонтиран стар.Освен на себе си не можеш да докажеш на никои нищо и с нов и със стар.Чакай малко бе. Имам познати, които си топлят апартаментите с климатици, които бичат 24/7 и от нищо не се лишават и сметката им пак е толкова. А аз не се топля на ток. Нормална сметка за посочените уреди за мен е около 60, 70лв дори да кажем. Такава имат мои познати пък със сходни уреди на моите, които не се отопляват на ток също като мен. В случая е двойна. Да знам дали има нещо нередно и да подавам жалба с искане за метрологична проверка на електромера или замяна с друг.
preslav написа:...Преслав, ти ми предложи да ми дадеш електромера, но прочете ли, че не съм от Варна, а на има-няма 110км?

А сметката като сума ми се вижда висока, а по отчетни периоди и аз мога да си сверявам по контролният.