• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
preslav - майстор
thinkpad написа:
preslav написа:
Ако си от Варна
Може да се каже, че съм от Бургас.
krasi92 написа:
Не са ни високи сметките а са ни малки приходите.Новия в магазина не е с повече пломби и стикери от демонтиран стар.Освен на себе си не можеш да докажеш на никои нищо и с нов и със стар.
Чакай малко бе. Имам познати, които си топлят апартаментите с климатици, които бичат 24/7 и от нищо не се лишават и сметката им пак е толкова. А аз не се топля на ток. Нормална сметка за посочените уреди за мен е около 60, 70лв дори да кажем. Такава имат мои познати пък със сходни уреди на моите, които не се отопляват на ток също като мен. В случая е двойна. Да знам дали има нещо нередно и да подавам жалба с искане за метрологична проверка на електромера или замяна с друг.
Не се пали!!! Преди време (тогавашния) Е-он ми начисли някаква си сметка за апартамент, в който централният бушон беше свален - писах, спорих, ритах и накрая спряха тока, че да може после да им платя и включване - не си ли чувал, че винаги си от страната на булката??? Сега ще те срина напълно - какъвто и контролен електромер да си сложиш, никой няма да те забръсне и за слива! Предложих ти да ти дам моя, но ти ми се жалваш от недоказуеми неща - спри си всички консуматори за един месец и ако пак ти поискат 5 лева се оплачи на Омбудсмана или арменския поп (все тая). Имаш фактури, старо и ново показание, цени, на дневна и нощна, киловати консумирана енергия по тарифи - подай жалба и чакай да ти резнат зелника с още по-голяма сметка. Аз не се жалвам от моята, има разлика в периодите на отчитане, има срокове за плащане, ама всеки гледа крайната сума и се мисли за нацакан. Ще ти кажа, че при мен работи 1 климатик поне 10 часа, още един за около 5 часа, бойлер за няколко часа (не е денонощно), котлон като твоя (колкото е необходимо), микровълнова, компютър, лампи, прахосмукачка, пералня, телевизор - сметката ми за миналия отчетен период е 166 лв. сега ще е повече, но аз съм си го излапал!
thinkpad - майстор
preslav написа:
...
Преслав, ти ми предложи да ми дадеш електромера, но прочете ли, че не съм от Варна, а на има-няма 110км? :)
А сметката като сума ми се вижда висока, а по отчетни периоди и аз мога да си сверявам по контролният.
krasi92 - майстор
щом на електромера е отчетено трябва да се плати.След плащането можеш да поведеш войната на Дон Кихот срещу мелниците.Морално сме с теб и ти стискаме бушони/палци.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
thinkpad написа:
Andri01 написа:
Излишно е да подаваш молба за проверка.
Не е излишно да подавам жалба. Ако действително по някаква причина сметките не отговарят на действително изразходеното, смятам да си защитавам позицията, а не да плащам абсурдни такива. Първо искам да се уверя, че това е така, а не просто безпочвени обвинения да сипя.
Първо си провери електромера дали мери вярно - щом смяташ че отчита двойно ще се види лесно.
Ето как се проверява: Пост №41 ЦЪК
FM STEREO - специалист
Най добре провери някой да не краде от теб :wink:
DMN - майстор
thinkpad написа:
тук-таме каната за кафе и чай
Ми не си пиеш винцето и ракията... :-D
thinkpad написа:
един хладилник от 600W
Е тоя трябва да е не един, а 6 в 1, моя съм го измервал и е около 90-100W(то зависи все пак и от хладилника де, ама чак толкоз :? ).
А иначе и на мен ми се вижда сякаш много сметката ти, но всичко е относително, зависи кое колко време се ползва.
dobcho_vn - специалист
Чета, чета и пак и пак и недоумявам!
Да си някой технически неграмотник, ок, ще търсим начини ще ти помогнем, а то не си...
Какво сложно има-гледаш си цифрите на електромера гледаш твоите-близки ли са- не е грешка на инкасатора.
moimoimoi - майстор
колко киловата нощна и дневна имаш?

с контролен нищо няма да постигнеш
или пусни жалба
или прежали един ден да не ползваш ток и виж дали ще има увеличение на киловатите

в къща ли , в апарртамент ли, в кооперация ли живееш?
kuuuuuul - майстор
Аз имам 12 бр. контролни електромери на различни уреди и за сега сметката съвпада с тази на ЧЕЗ ,но твоята е твърде голяма за това което си описал :?
thinkpad - майстор
FM STEREO написа:
Най добре провери някой да не краде от теб :wink:
Не краде. Освен ако последният път като енергото пипа електромера да е вързало и фазата на съседа на моят. :lol:
dobcho_vn написа:
Какво сложно има-гледаш си цифрите на електромера гледаш твоите-близки ли са- не е грешка на инкасатора.
Ама не мога да бъркам в таблото постоянно и да чакам да ми се изпишат киловати, защото тя информацията на дисплея се редува. Има най-различни неща, които слабо ме интересуват. За това искам съвет за някоя марка и модел електромер, който да е достатъчно евтин, да мога да го ползвам за контролен да речем 1 месец. Това ми е питането.
moimoimoi написа:
колко киловата нощна и дневна имаш?
Имам 200kWh нощна и 400kWh дневна. То още малко ще стигна 1MWh!! Аз дън съ утуплявъм с 3фазен калориферъ! А може би поялника ми, който включвам от време на време гори 300kWh. :?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Контролен електромер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: