Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
big_death - специалист
Започни първо с фунията .Захвани я здраво за плочата понеже ще е тежка или с анкери или направо за арматурата на плочата .Като гледам тая е шестоъгълник с размери на страната около метър , на огнището страната е около 80 см. а шестоъгълника долу със седалките е около 1.20 м. Гледам по тая снимка разстоянието огнище - фуния е около метър , но като си направиш фунията тогава на някакви метални платна можеш да запалиш огън за да пробваш - без проба си мисля че няма как да разбереш.Ако пушека излиза извън фунията намаляш растоянието между тях , или за по сигурно вентилатор във фунията да засмуква пушека докато се разпали , и после спираш като се разгори за да видиш дали поема всичкия пушек .
Andri01 - майстор
Идея: заменяш цялото това огнище с едно кръгло креватче/ има ги по снимките в нета/ ,вместо огън-монтираш едно25-30 годишно агънце не дърво!!!/ и те ти топло за зимъска!! Другото е бутафория! :partyman:
chano - специалист
big_death написа:
Започни първо с фунията .Захвани я здраво за плочата понеже ще е тежка или с анкери или направо за арматурата на плочата .Като гледам тая е шестоъгълник с размери на страната около метър , на огнището страната е около 80 см. а шестоъгълника долу със седалките е около 1.20 м. Гледам по тая снимка разстоянието огнище - фуния е около метър , но като си направиш фунията тогава на някакви метални платна можеш да запалиш огън за да пробваш - без проба си мисля че няма как да разбереш.Ако пушека излиза извън фунията намаляш растоянието между тях , или за по сигурно вентилатор във фунията да засмуква пушека докато се разпали , и после спираш като се разгори за да видиш дали поема всичкия пушек .
Да разбрах че е икономически неизгодна тази камина,тогава посъветвайте ме как да направя зидана камина с 2 лица от стъкло да топли и да се вижда от 2-те стаи ,но да не купувам камера,защото виждам че са много скъпи тези камери а пък имам тухли от старата камина.
Благодаря
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Добивам впечатление, че ти трябва проектиране, а задаваш въпрос за изработка... сиреч, не си наясно със себе си
И за двете може да ти се помогне тук
big_death - специалист
Ако я затвориш със стъкло автоматически губиш още повече топлина от колкото предния модел дето го показа- аз на твое място бих експериментирал със отворената камина от снимката защото не изисква кой знае какви материали и е напълно осъществима !
andro440 - майстор
камина се прави с много огнеупорни тухли и с отворено огнище -без врати ! за да топли -трябва да гори постоянно ...и на сезон и трябват около 30 кубика сухи дърва
:drinkers:
agro - специалист
Гледам на снимката, виси от фунията един обърнат конус с острото надолу. Нещо не ми прилича да е за красота. Това ще да е част от гяволъка май. Иначе отвора на огнището е голям и според общоразпространените съотношения сечението на отвора на комина ще трябва да е 1/7 от този на огнището, т.е. свободно проходим за коминочистачи. Ще може и със стълба да се оборудва отвътре такъв комин, а отгоре да се заключва в отсъствие на собственика.
chano - специалист
отказах се от тази камина,доста сложно ми се вижда,сега разбих моята стара камина и мисля да я подобря тя беше с импровизирана въздушна риза,сега мисля да я направя като хората доколкото мога да се справя.приемам всякакви съвети да не объркам нещо...
ето какво свърших към момента

Прикачен файл

IMAG1023.jpg
IMAG1023.jpg (79.81 KиБ) Видяна 3361 пъти

Прикачен файл

IMAG1022.jpg
IMAG1022.jpg (75.38 KиБ) Видяна 3361 пъти

Прикачен файл

IMAG1021.jpg
IMAG1021.jpg (70.75 KиБ) Видяна 3361 пъти

Прикачен файл

IMAG1020.jpg
IMAG1020.jpg (71.2 KиБ) Видяна 3361 пъти

Прикачен файл

IMAG1019.jpg
IMAG1019.jpg (53.37 KиБ) Видяна 3361 пъти
chano - специалист
chano написа:
отказах се от тази камина,доста сложно ми се вижда,сега разбих моята стара камина и мисля да я подобря тя беше с импровизирана въздушна риза,сега мисля да я направя като хората доколкото мога да се справя.приемам всякакви съвети да не объркам нещо...
ето какво свърших към момента

Прикачен файл

камина проект.JPG
така мисля да бъде
камина проект.JPG (49.1 KиБ) Видяна 3361 пъти

Прикачен файл

IMAG1025.jpg
IMAG1025.jpg (84.85 KиБ) Видяна 3361 пъти

Тема "как бихте ме посъветвали да направя тази камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: