Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
krasen1 написа:
Когато съм горил слънчоглед, ти неси имал ГРЕЙКО.
А защо се отказа - не става ли?
Торча също си има предимство - 2 пъти е по-лек от Extraflame-HP15 и Грейко, 3 пъти по-лек е от Пелетерм :wink:
Ruseff - специалист
Аз когато и каквото съм горил,ти може и котле да не си имал :) ,ама това е друга тема,пък и става "горещо".Зададох конкретен въпрос,а той е-какво ще стане,ако сложиш на Торча слънчоглед.Питам,щото не знам.А относно човъркането-от началото на сезона след първоначалните настройки никой около мене не е искал промяна,всички тези горят гореспоменатите пелети.Поздрави.
П.С.Отговорих ти,понеже настройваш хората против нещо,което се доказва като що годе добро.В същото време никой не се е изказал против Торча.
n.ganev - майстор
Ruseff написа:
А относно човъркането-от началото на сезона след първоначалните настройки никой около мене не е искал промяна,всички тези горят гореспоменатите пелети.Поздрави.
Освен комшийката, та по-често да я навестява някой да я стопли :yawinkle: .
И при мен често се случва така, ама що все на повече от 10км :? ?
krasen1 - специалист
LazarGanev написа:
krasen1 написа:
Когато съм горил слънчоглед, ти неси имал ГРЕЙКО.
А защо се отказа - не става ли?
Торча също си има предимство - 2 пъти е по-лек от Extraflame-HP15 и Грейко, 3 пъти по-лек е от Пелетерм :wink:
Слънчогледовите който горих ,бяха малко калорични и неме устройва цената.
n.ganev - майстор
Колко беше калорията , че и други плачат от тях?
margarit.simow - напреднал
n.ganev написа:
Колко беше калорията , че и други плачат от тях?
Производителите си ги кръщават с колкото искат калории,въпросът е като падне КПД на машината с която се топлиш дали ниската цена на която ги купуваме не става почти равна на цената на пелети от дърво.Според мен се ходи по тънак лед.Не казвам че не се блазним всички от идеята да се топлим с евтини пелети ,но ако спестяваме по 20лв на тон срещу повече чистене то по скоро става дума за неравенство от колкото за уравнение :rolleyes:
Ruseff - специалист
Аз затова споменах думата популизъм.И си мисля,че говорим реални неща.Ако заради по-високия разход в крайна сметка почти се изравни цената на отоплителен сезон,нали не мислите,че сме толкова глупави ползващите слънчоглед,само да мъкнем тонове и да хвърляме отпадъка на ранчото(между другото пепелта от слънчоглед е ужасно полезна,стават домати кат, карпузи :lol: )?В нашия регион хората предпочитат Грейко в голяма степен точно заради това.По-висок е разхода,но в никакъв случай не повече от 20,25%.Съпоставимо при 150 лв/т. по-умните от мене могат да сметнат-има ли "файда" или няма. :)
n.ganev - майстор
Не случайно зададох въпроса - krasen1 ми беше каза, че Торча показвал калориите.
jabata - специалист
n.ganev написа:
Не случайно зададох въпроса - krasen1 ми беше каза, че Торча показвал калориите.
И някой би ли ми обяснил как тък показва калориите? Сигурно котела си има една златарска теглилка, мери всяка порция преди да я пусне, и после мери и калориите които да изгорени :-D
Хора спрете да вярвате на такива неща, това просто е един евтин трик да зарибят хората, и нищо повече. Не че неможе да премери приблизително калориите, като вземе 150 фактора, и ги сметне...Но тогава просто котела няма да струва 6 ами 66 хиляди.
А това което ви показва са някакви силно осреднени данни, на базата на някакви незнам си какви пелети, и могат да се използват само купувача да си плакне очите, каккъв велик котел си взел и при за толкова пари.
А пък тези които вярват, това си е техен проблем.
ediv - специалист
Да прощава Господ
"Блаженни са верующите"

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: