Bradley написа:Ще помоля ако някой има повече инфо за стоманите използвани за ножовете на stanley made in UK и USA - има ли разлика в стоманата, ако е една и съща или са аналози на различни производители има ли разлика в твърдостта и прочее интересна и полезна информацияИмам три вида от ножовете.От старо Стенли произведен в Англия,от по ново също английски и от Хендиман-канадски.От старото Стенли впечетленията ми са добри,но забелязах че ръждясат сравнително лесно.От по новото Стенли, което е около 1999, мнението за ножа ми е добро,но определено е много по ниско ниво от старите.Закалката не е никак добра.Много е мек.От Хендимена съм най-доволен.Много добра комбинация между стомана и закалка.
Hplane написа:http://olx.bg/rchno-rende-na-stanley-ba ... -i69308268Благодаря за линка - определено се замислям - въпреки, че мисля 4 1/2 или 5 ще са ми по-удобни и полезни (най-малкото защото са по-тежки) - но не е лоша идея за проект за едно пробно освежаване, колкото да добия малко допълнителен опит с процеса...
Bradley спомена че търсиш Stanley no.4, но цената е леко висока