• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 47
Всичко за дърводелството
Hplane - специалист
Bradley написа:
Ще помоля ако някой има повече инфо за стоманите използвани за ножовете на stanley made in UK и USA - има ли разлика в стоманата, ако е една и съща или са аналози на различни производители има ли разлика в твърдостта и прочее интересна и полезна информация :drinkers:
Имам три вида от ножовете.От старо Стенли произведен в Англия,от по ново също английски и от Хендиман-канадски.От старото Стенли впечетленията ми са добри,но забелязах че ръждясат сравнително лесно.От по новото Стенли, което е около 1999, мнението за ножа ми е добро,но определено е много по ниско ниво от старите.Закалката не е никак добра.Много е мек.От Хендимена съм най-доволен.Много добра комбинация между стомана и закалка.
Bradley - специалист
Hplane написа:
http://olx.bg/rchno-rende-na-stanley-ba ... -i69308268
Bradley спомена че търсиш Stanley no.4, но цената е леко висока
Благодаря за линка - определено се замислям - въпреки, че мисля 4 1/2 или 5 ще са ми по-удобни и полезни (най-малкото защото са по-тежки) - но не е лоша идея за проект за едно пробно освежаване, колкото да добия малко допълнителен опит с процеса...
Hplane - специалист
Не съм хващал no.4½ или no.5, но и no.4 е тежичко.1,5 килограма е май.
la_bamz - специалист
Здравейте, на ножа и стружколамителя на Стенлито му се появиха много леки кафяви петна, та в тази насока да запитам на колко време си смазвате рендетата / а и повечето инструменти / и с какво ?
Bradley - специалист
Бърз въпрос spokeshave-овете на Stanley B&D които се продават в ташев галвинг стават ли за нещо, тъй като на прима виста не намерих нищо старо и в състояние за реставриране из olx, аукцион и прочее, а по битаците нямам време да обикалям, a да поръчвам от чужбинско няма смисъл при положение че ще го ползвам за оформянето на няколко дръжки /сапа/ за брадви и томахавки на година?

за смазване използвам ballistol /пази дърво, кожа, метал/ - има го във всеки ловнорибарски-оръжеен магазин
Hplane - специалист
Аз смазвам въднъж в месеца с WD-40 и избягвам да бутам с ръце без след това да измия,избърша и смажа.Потта по пръстите предизвиква най-лесно ръжда.
Hplane - специалист
Bradley написа:
Бърз въпрос spokeshave-овете на Stanley B&D които се продават в ташев галвинг стават ли за нещо, тъй като на прима виста не намерих нищо старо и в състояние за реставриране из olx, аукцион и прочее, а по битаците нямам време да обикалям, a да поръчвам от чужбинско няма смисъл при положение че ще го ползвам за оформянето на няколко дръжки /сапа/ за брадви и томахавки на година?

за смазване използвам ballistol /пази дърво, кожа, метал/ - има го във всеки ловнорибарски-оръжеен магазин
viewtopic.php?f=35&t=45148&start=40
Bradley - специалист
това съм го пропуснал - благодаря - :drinkers:
cvetomir_77 - специалист
Не разбирам от рендета, обаче това ми изглежда прекалено нов модел (пластмасови дръжки), за тези пари.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 47

Тема "Заточване на рендета ,,Гладик,," | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: