.
Последна промяна от ludiagsm на пон яну 26, 2015 10:05 pm, променено общо 1 път.
nikolovvd написа:Абе не знам дали чак толкова консумация се събира от уредите в стендбай режима, но със сигурност едно 5-10лв. от месечните сметки са от тук.brad4edat написа: Тия така модерни фото простащини работят нон стоп в стендбай режим, незнам къде го гледах и четох но някъде имаше изчисления, че от подобни уреди (3-4) в един дом, се навъртат по минимум 5лв. ток всеки месец, когато са в стендбай!Ако бяха 3-4 да си свиркаш, но са доста повече. Може да ги изброим съвместно.
Телевизори, микровълнова, рутер, UPS, компютри, монитори, лаптоп, пералня, 3-4 са само зарядните за телефони и таблети, които стоят в контактите, плафони с PIR сензори, цифрови и сателитни приемници и като дръпнеш чертата едно 150-200 W не ти мърдат като денонощтна консумация. Кажи речи 150kWh на месец според зависи или към 30-40 лв.
brad4edat написа:Точно преди седмица моя позната ми разказа как пред очите и изключена от копчето духалка се запалила. Вика ако не бях в къщи иди разправяй после на комшиите, че си я изгасил преди излизане и нямаш вина за нанесени щети.nikolovvd написа:Абе не знам дали чак толкова консумация се събира от уредите в стендбай режима, но със сигурност едно 5-10лв. от месечните сметки са от тук.brad4edat написа: Тия така модерни фото простащини работят нон стоп в стендбай режим, незнам къде го гледах и четох но някъде имаше изчисления, че от подобни уреди (3-4) в един дом, се навъртат по минимум 5лв. ток всеки месец, когато са в стендбай!Ако бяха 3-4 да си свиркаш, но са доста повече. Може да ги изброим съвместно.
Телевизори, микровълнова, рутер, UPS, компютри, монитори, лаптоп, пералня, 3-4 са само зарядните за телефони и таблети, които стоят в контактите, плафони с PIR сензори, цифрови и сателитни приемници и като дръпнеш чертата едно 150-200 W не ти мърдат като денонощтна консумация. Кажи речи 150kWh на месец според зависи или към 30-40 лв.
Аз обаче никога не оставям зарядното за телефона да си седи в контакта, когато не зарежда! Това е така от няколко годни, след като със собствените си очи видях как един адаптер с напълно затворен пластмасов корпус гръмна, без да имаше консуматор към него и излезна такъв огън от него, че и до ден днешен не мога да си обясня как и от къде излезна тоя огромен пламък през затворения му корпус.
liubenov написа:Колеги имам нужда от малко помощ!Правя си един плафон, като показаните по назад в темата : 25 бр. лентички от лента с диоди 5630 с грец и филтриращ кондензатор 22мф свети силно но изгаря първата лентичка откъм плюса!Сложих гасящ кондензатор 347 нф преди греца но с него свети слабо!Пробвах и с 684нф (нямам по голям неполярен) но е пак същата работа!Мислих да го оставя без гасящ кондензатор, като добавя още няколко лентички но нямам място!Помагайте с идеи!На какво ги лепна ? Да не е от прегряване ?
LED Dimensions Chip Surface Area Lumen Flux Power DrawТая 5630 работи и издържа почти 5 пъти повече ток I през диодите, за това остава или волтажа не ти отговаря на броя на лентичките, или е възможно самата изолация на лентата да пробива и окъсява схемата. Какво точно изгаря, видимо ли е!?
3528 LED 3.5 mm x 2.8 mm 9.8 mm² 6-8 lumens 20-30 mA @ 2.8-3.4 Volts
5050 LED 5.0 mm x 5.0 mm 25 mm² 16-22 lumens 60 mA @ 2.8-3.4 Volts
5630 LED 5.6 mm x 3.0 mm 16.8 mm² 45-50 lumens 150 mA @ 2.8-3.4 Volts
Nortek4648 написа:...Ето я и въпросната лента: http://amar...Аз ли нещо съм в грешка и не разбирам? Използваш безумно скъпа и калпава лента с диоди 2835.
В момента ползвам масово тези крушки: http://am....
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: