• 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
chungata - специалист
Модераторитии молЪ Въ намисети съ и маинете виаграта :lol: Още нямаме нужда от нея :-D

Сега сериозно.
kafaka написа:
:thumbs:
chungata написа:
kafaka написа:
Колега ако ти е възможно качи снимки да се ориентираме как си го измайсторил и да почерпиме от твоя опит.
При следващо чистене ще кача, че в еуфорията забравих да ги снимам преди да ги сложа.
Ето и снимки на турболаторите:

Очаквано имаше полепнал фин пепел по турболаторите, но не чак колкото си мислех, очаквах тръбите да са задръстени.
Относно разхода - при поддържане на мин. 65 гр. на водата и м/у 21-25 гр. в стаите (все пак гледаме бебе :goodman: ), разхода беше два чувала и малко(приблизително 35кг.) за 24 часа, сега е под 2 чувала (около 22-25 кг.) за 24ч.
Като заключение за себе си мога да кажа, че направих добра инвестиция. Е кофти е чистенето на 3 седмици, но няма пълно щастие :cool:
Надявам се да съм бил поне малко полезен.

Прикачен файл

20150205_155420.jpg

Прикачен файл

20150205_154919.jpg

Прикачен файл

20150205_154335.jpg изглед отгоре преди чистене, след 2 седмици ползване
kafaka - специалист
Колега на снимката с димогарните тръби ми се вижда че горния капак на камината ти е с два отвора-единия за пелети а другия за почистване на димогарните тръби.Така ли е или аз съм се объркал,защото при мен трябва да разглобя целия горен капак за да стигна до капака с крилчатите гайки? Иначе много хубаво си го измислил с ламаринките след края на сезона ще пробвам и аз да сложа такива и ще пиша .
chungata - специалист
kafaka написа:
Колега на снимката с димогарните тръби ми се вижда че горния капак на камината ти е с два отвора-единия за пелети а другия за почистване на димогарните тръби.Така ли е или аз съм се объркал,защото при мен трябва да разглобя целия горен капак за да стигна до капака с крилчатите гайки? Иначе много хубаво си го измислил с ламаринките след края на сезона ще пробвам и аз да сложа такива и ще пиша .
Така е колега, отворите са два. Единият си е за бункера, а другият за тръбите. А за да стигна до крилчатите гайки махам само един подвижен капак, който не е захванат за нищо. Интересно ми е как при теб е така, че да разглабяш целия горен капак. И моята 15ка и 23ките който съм виждал са по този начин като при мен :?
kafaka - специалист
Явно моята е по-стар модел ли знам ли ,ще снимам и ще покажа как е моята.Или пък защото моята е 15kw PM B без прозорец отпред.
sozi - напреднал
И на мен много ме харесва изпълнението с турболаторите и сигурно ще последвам колегата но ще се опитам да ги направя усукани като винт :finga: :finga:
djefi - помощник
nasko_dlk написа:
benimm8808 написа:
nasko_dlk написа:
Сервизния ключ всички които се интересуват от тази тема във форума го знаят. Искаше ми се да знам всеки един параметър за какво е, за това питам за някакво ръководство. А някой ако има новите настройки от Сънсистем нека да сподели. Зная ще кажете че за всеки си е индивидуално за настройките, но поне нещо ориентировъчно (степени;вентилатори и тн.).
Пратих ти Е-майл колега,дано да ти е полезна информацията.

Поздрави
Николай Бонев
Благодаря =D>
Здравейте колеги .Ще може ли да ги пратите и на мен goddgi@abv.bg
kafaka - специалист
sozi написа:
И на мен много ме харесва изпълнението с турболаторите и сигурно ще последвам колегата но ще се опитам да ги направя усукани като винт :finga: :finga:
Колега какво стана с подгревната свещ замени ли я?
vankatava - помощник
Здр.Ако не ви представлява трудност изпратете ми инструкциите и на мен за Бърнит 15 кв.Благодаря ви предварително. ivan_197@abv.bg
vankatava - помощник
kafaka написа:
benimm8808 написа:
Колеги ще обобщя моето мнение и опит с камина Burnit comfort 23kW до момента,ползвам я от 2 месеца:
1-За да няма объркване споделям,че отоплявам 90 кв.м(15kW радиатори+3кВ-серпентина на бойлер)-етаж от къща със сменена PVC 5 камерна дограма с МФ стъклопакет и 10см. изолация с EPS.
Камината я купих преди 2 месеца след като реших,че се отказвам от услугите на EVN за отопление.Инсталирах я,тръгна без ядове извиках инсталатора вкара си настройките и си замина,не ми даде ключа за влизане в настройките падало гаранцията.След 2 дена го извиках пак защото камината се взриви на 2 пъти при запалване,поговорихме си надълго явно прецени ,че мога да се оправя с това за което му обясних,че искам да постигна от тази камина даде кода и се започна.
2-Настройването и регулирането на камината е много дълъг,прецизен и доста индивидуален процес за всяко място на което е предназначена да се използва.
На първо място аз залагам на Пелетите- задължително клас А и от производител за,който сте чували,и има добри отзиви(в повечето случай са по скъпи-но има защо).Няма да споменавам името на производителя,за да не се тълкува като реклама,но аз съм много доволен от пелетите който ползвам.
Споделям моя опит до тук със настройките:Пелети 1-0.5; 2-0.7; 3-1.2; 4-1.5; 5-1.7. Въздух 1-1200; 2-1450; 3-1700; 4-1800; 5-1900.Интервала м/ 2 подавания на пелети е на -8,което се равнява на 10 сек.Помпата се включва на 45 градуса.Stand by e на ON като съм му задал 15 градуса разлика в температурата за да изключи камината,ако тръгне да прегрява.Водата я топля на 60гр.-настроена е да модулира по вода,стайната темп. е на 35 гр.Всичките радиатори са ми с термоглави и са настроени на 3.5,температурата в стаята е 22-23гр. С тези настройки съм докарал разход на пелети за 1 час=1кг.Камината не работи денонощно(поне за сега),включвам я сутрин в 8 и я газя вечер в 11= 1 чувал пелети(15кг.).Опушването на стъклото е неизбежно след 8-10 часов режим.Препоръчвам на колегите да чистят домоотводните тръби поне 1 път месечно(аз до сега съм на 2 чистене) предпазва от появата на Alarm 7(поне според мен).
Това е от мен за сега,нека повече колеги на споделят опита си с въпросните камини 15kW или 23kW,ще е полезно за другите и новите потребители.Аз когато тръгнах да събирам информация беше доста оскъдна и нямаше толкова потребители с мнения за тези камини.Звънял съм на 1-2 колеги с такива и това беше.

Поздрави
Николай Бонев

Здравейте колеги споделям и моите настройки за момента.Отоплявам 70кв.м. панелен апартамент с изолация стени и таван и алуминиева дограма.Мощностите на радиаторите+серпентина на бойлера са около 15kw.Камината ми е 15kw pm B с малко прозорче.
Настройките са ми :Пелети 1-0.7;2-0.9;3-1.1;4-1.3;5-1.5 .Въздух : 1-1600;2-1700;3-1800;4-1900;5-2000.Интервала м/у две подавания на пелети е 00=8сек.Помпата се включва на 45 градуса .Stand by e на ON като съм му задал 5 градуса разлика в температурата за да изключи камината.Камината е настроена да модулира по вода на 55 градуса.Камината не се гаси,само за почистване.Поддържа температура в стаите 22-24 градуса.С тези настройки разхода ми на пелети е около 0,9 до 1,1 кг. на час.
Пелетите които ползвам са от различна дървесина ,защото сега е момента да се експериментира,иначе основно горя иглолистни на Техноууд и съм доволен от тях.По нагоре съм поместил снимка с пепелта която правят за 30 часа. При намаляване времето за подаване на пелети,при мен по бавно влиза в модулация и повечето време работи на 1ва степен.До сега не съм включвал 4 и 5 степени на камината.Това е от мен.Споделяйте повече мнения за да се ограмотяваме взаимно колеги.Ако някой има предложения как мога да намаля разхода да сподели.
sozi - напреднал
kafaka написа:
sozi написа:
Колега какво стана с подгревната свещ замени ли я?
Да понеже беше в гаранция дойде техник и я смени .Момчето ми каза че тези запалки подлежат на ремонт.
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: