Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Почти всичко от догодина ще бъде заето, говоря за ненужните суровини -костилки и др люспи, колко Сас има тук по блатата ако става за пелети :?
n.ganev - майстор
Ми то там има и много черупки от миди Баси - сега се сетих #-o filmatoplo Прати по еКона да пробвам - връщам кило прясна / вода /, а на живо като дойда при брата в М.Рудник - Преварена Дряновска :partyman: .Тъкмо ще разбутвам малкото буренце 100 литровото от реколта 2008г.
Evgeniy - майстор
plamenmaistora написа:
С коя програма отваряш файла? :?
Ексел, част от Microsoft office
димитар кисиов - специалист
Добре хванахме се за слънчогледа и всякакви костилки.някакси пропуснахме скъпите букови пелети.минат ли през грейко няма ни прах нито чистине .имам клиент които забравил че има парно .колко струва конфорта да чистиш когато ти е кеф.стига икономия маика на мизерията.
alex_serviz - специалист
Моят режим на чистене: Сутрин, на път за работа изхвърлям чекмеджето с пепелта. Вечер, след работа - отново същото упражнение + допълване на бункера с пелети. Това последното не е проблем да се прави и на два-три дни.
През някой от почивните дни ( събота и неделя ) почиствам котела и горелката. Котела също мога да го пропусна една неделя.
За себе си преценявам, че не се чувствам чак такъв баровец, та да не мога да отделя известна част от времето си. И без друго зимата вечер нямам нищо съществено за правене.
Всеки си преценява и си прави баланс на приоритетите.
Те хубавите пелети не само през Грейко, а и през другите горелки не правят пепел ( в чекмеджето и по стените на котела ).
Тествал съм ги по принуда миналата зима...
Последна промяна от alex_serviz(стар) на вт фев 10, 2015 11:32 pm, променено общо 2 пъти.
n.ganev - майстор
димитар кисиов написа:
Добре хванахме се за слънчогледа и всякакви костилки.някакси пропуснахме скъпите букови пелети.минат ли през грейко няма ни прах нито чистине .имам клиент които забравил че има парно .колко струва конфорта да чистиш когато ти е кеф.стига икономия маика на мизерията.
Сега остава да стоплиш и Хисарският Папаз и да дойдеш с него в Дряново да ми настроиш глупавата комбинация, че ще свърши малкото буренце и трябва да разбутвам резерва на съпругата от предната година :partyman: .
Е =D> Появи се най - после =D> .
batboby - напреднал
alex_serviz написа:
batboby написа:
... През нощта Р1 беше 0.7/20сек..., сутринта намалих на 0.6/20сек...
По-добрия вариант според мен е 1.4/40 сек ( съответно 1.2/40 сек ), и за другите степени - също по-голям цикъл. Да има време новопостъпилите студени пелети да се загреят, да започнат да отделят газ и да се осъществи и пиролизно горене.
Аз също бях намалил цикъла при мен на половина, но го върнах на първоначалните стойности.
Направих цикъла по-голям, както ме посъветва, и температурата на котела буквално се срина. Едвам държеше 70°С, а с по-малкия цикъл си държеше около 78-79°С. Не знам на какво може да се дължи. И друго да попитам - има ли значение за разхода на пелети дали ще поддържам температурата в котела, респективно буфера, 60,70 или 80°С?
filmatoplo - майстор
Горелката по какво я контролираш, щом има буфер трябва по него, обаче се следи заряда му долу и горе, не вярвам това да е направено при теб,
alex_serviz - специалист
batboby написа:
...Направих цикъла по-голям, както ме посъветва, и температурата на котела буквално се срина. Едвам държеше 70°С, а с по-малкия цикъл си държеше около 78-79°С...
Както увеличаваш цикъла двойно, така двойно би трябвало да увеличиш и порцията пелети! Ако ти се струва малко, продължаваш да увеличаваш порцията, само следиш да не почнат да падат въгленчета от огнището. В крайна сметка ако не ти хареса така - пак си върни цикъла и порцията наполовина.
batboby - напреднал
Е аз така направих - дигнах двойно времето, съответно и порцията. В крайна сметка върнах нещата по-старому и всичко се оправи. В момента погледнах интернет монитора - държи стабилно 79°С.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: