Почти всичко от догодина ще бъде заето, говоря за ненужните суровини -костилки и др люспи, колко Сас има тук по блатата ако става за пелети 

димитар кисиов написа:Добре хванахме се за слънчогледа и всякакви костилки.някакси пропуснахме скъпите букови пелети.минат ли през грейко няма ни прах нито чистине .имам клиент които забравил че има парно .колко струва конфорта да чистиш когато ти е кеф.стига икономия маика на мизерията.Сега остава да стоплиш и Хисарският Папаз и да дойдеш с него в Дряново да ми настроиш глупавата комбинация, че ще свърши малкото буренце и трябва да разбутвам резерва на съпругата от предната година
alex_serviz написа:Направих цикъла по-голям, както ме посъветва, и температурата на котела буквално се срина. Едвам държеше 70°С, а с по-малкия цикъл си държеше около 78-79°С. Не знам на какво може да се дължи. И друго да попитам - има ли значение за разхода на пелети дали ще поддържам температурата в котела, респективно буфера, 60,70 или 80°С?batboby написа:... През нощта Р1 беше 0.7/20сек..., сутринта намалих на 0.6/20сек...По-добрия вариант според мен е 1.4/40 сек ( съответно 1.2/40 сек ), и за другите степени - също по-голям цикъл. Да има време новопостъпилите студени пелети да се загреят, да започнат да отделят газ и да се осъществи и пиролизно горене.
Аз също бях намалил цикъла при мен на половина, но го върнах на първоначалните стойности.
batboby написа:...Направих цикъла по-голям, както ме посъветва, и температурата на котела буквално се срина. Едвам държеше 70°С, а с по-малкия цикъл си държеше около 78-79°С...Както увеличаваш цикъла двойно, така двойно би трябвало да увеличиш и порцията пелети! Ако ти се струва малко, продължаваш да увеличаваш порцията, само следиш да не почнат да падат въгленчета от огнището. В крайна сметка ако не ти хареса така - пак си върни цикъла и порцията наполовина.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: