И аз съм с подобна конфигурация че дори и в проект за добавяне термо помпа вода-вода. Ама тока да не спира че всичко умира без него и тогава господ да ни е на помощ. Ще трябва да връщаме кюмбетата. 
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
lov
- майстор
110 мнения в "Обикновен или проточен бойлер за баня?"
MamaMy
- майстор
Газовия бойлер работи без никакъв ток съвсем самостоятелно. Е, поне моя иска една батерия LR6 за запалването, но тя не е проблем. За няколко часа ако липсва ток и с ЮПС-а няма грижи, но ако са няколко дни...
Гравитачна система на котлето. Това не изключва помпа за по-бърза циркулация, но като няма ток дълго време, отваряме байпаса и ръгаме цепеници 
lov
- майстор
При мен без тоци не става.Апартамент и проблема с гравитацията
. На котела дето е на дръвца съм турил един ЮПС със стндартна батерия но още преди да го сложа му изкарах клеми за лесно подвързване на допълнителна външна.
Газовия котел и той лесно преминава в авариен защото е на щепсел и само го ръгам в ЮПС-а.
А бе личи си кои са преживели голямата дискотека и суша в България преди четвърт век.
Газовия котел и той лесно преминава в авариен защото е на щепсел и само го ръгам в ЮПС-а.
А бе личи си кои са преживели голямата дискотека и суша в България преди четвърт век.
bai_bradyra
- специалист
" Аз каквото съм построил, вие не можета само да го боядисате" Т.Живков 
boqnkov
- специалист
Пичове, доста поизбягахме от темата....
Бай Тошовото време няма да се върне, ами дайте да видим какво става с бойлерите. Спрях се на проточен 18kW. Смятам, че ще е достатъчен за къпане. Нямам вана. Проточния бойлер на какво разтояние трябва да е от душа и това толкова ли е важно? Имам два варианта за монтаж. Единия е на 6,5м от душа и на 2,5 от мивката и като място го предпочитам, а другия е на 2,5м от душа и на 0,5м от мивката, но ще трябва да го свирам някак под мивката. Избрах вариант 1 (с тоалетната и мивката едно до друго).
P.S. Тия ПВЦ шкафове много скъпи...
Някой да каже нещо за МДФ за баня?
P.S. Тия ПВЦ шкафове много скъпи...
lov
- майстор
То и с 18 ще стана ама по добре повече за да няма изненади. Винаги можеш да изключваш едната степен. Както по горе писах отдавна не съм се разправял с проточни и конкретно не бих дал съвет защото нямам пресни впечатления от новите модели.
А монтажа както дойде дори може да не е в същото помещение. Даже аз бих го предпочел ако има такава възможност. В 2-3 метра тръба водата не е толкова много че да те притеснява. По интересна е ситуацията примерно за кухня защото там е постоянно пусни спри..... по сто пъти на ден и наистина има значение дължината на трасето.
А монтажа както дойде дори може да не е в същото помещение. Даже аз бих го предпочел ако има такава възможност. В 2-3 метра тръба водата не е толкова много че да те притеснява. По интересна е ситуацията примерно за кухня защото там е постоянно пусни спри..... по сто пъти на ден и наистина има значение дължината на трасето.
kozl
- майстор
boqnkov написа:да видим какво става с бойлерите. Спрях се на проточен 18kW. Смятам, че ще е достатъчен за къпане. Нямам вана. Проточния бойлер на какво разтояние трябва да е от душа и това толкова ли е важно? Имам два варианта за монтаж. Единия е на 6,5м от душа и на 2,5 от мивката и като място го предпочитам, а другия е на 2,5м от душа и на 0,5м от мивката, но ще трябва да го свирам някак под мивката. Избрах вариант 1 (с тоалетната и мивката едно до друго).Отзад-напред. Имаше един виц - дето един иска да си поръча табела за дюкяна с изрисуван лъв, а майстора му предложил два варианта. С отвързан лъв (МДФ) и с вързан лъв (PVC). Собственика избрал по-евтиния вариант с отвързания лъв. След първия дъжд, лъвът изчезнал от табелата, защото отвързания лъв се рисувал с постна боя, а вързания с блажна. Искаш съвети - вземи пластмасовия шкаф. Аз два МДФ-а слагам и двата забременяха (подуха се). От пластмасовите съм доволен. Само ако взимаш пластамаса с лунички, искай светодиодни, защото на мен халогенните ми стопиха пластмасата.
P.S. Тия ПВЦ шкафове много скъпи...Някой да каже нещо за МДФ за баня?
Избрал си проточен бойлер за банята, а за кунята какво остана? Ще може ли да работят съвместно без да се претовари мрежата?
Чудиш се къде да го поместиш бийлера. По близо до консуматора е по-добре, защото след прекъсване водата в тръбите се охлажда и при къпане особено е неприятно. Аз бих избрал Стебела, най-мощния и смесител за къпане с регулиране по температура.
Тема "Обикновен или проточен бойлер за баня?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература