• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
lov - майстор
И аз съм с подобна конфигурация че дори и в проект за добавяне термо помпа вода-вода. Ама тока да не спира че всичко умира без него и тогава господ да ни е на помощ. Ще трябва да връщаме кюмбетата. :lol:
MamaMy - майстор
Газовия бойлер работи без никакъв ток съвсем самостоятелно. Е, поне моя иска една батерия LR6 за запалването, но тя не е проблем. За няколко часа ако липсва ток и с ЮПС-а няма грижи, но ако са няколко дни... :? Гравитачна система на котлето. Това не изключва помпа за по-бърза циркулация, но като няма ток дълго време, отваряме байпаса и ръгаме цепеници :lol:
lov - майстор
При мен без тоци не става.Апартамент и проблема с гравитацията :x . На котела дето е на дръвца съм турил един ЮПС със стндартна батерия но още преди да го сложа му изкарах клеми за лесно подвързване на допълнителна външна.
Газовия котел и той лесно преминава в авариен защото е на щепсел и само го ръгам в ЮПС-а.
А бе личи си кои са преживели голямата дискотека и суша в България преди четвърт век. :lol:
prascho - майстор
Да живее другаря Живков!!! =D>
bai_bradyra - специалист
" Аз каквото съм построил, вие не можета само да го боядисате" Т.Живков :lol:
lov - майстор
И не е излъга само е трябвало да добави и за сто години не мой да окрадете. :lol:
kozl - майстор
В тоя ред на мисли:
......... колкото гора съм засадил още 1000 г. нема да моете да я сънувате.
......... язовира съм израдил и след 100 г. няма да моете да ги поддържате.
boqnkov - специалист
Пичове, доста поизбягахме от темата.... :drinkers: Бай Тошовото време няма да се върне, ами дайте да видим какво става с бойлерите. Спрях се на проточен 18kW. Смятам, че ще е достатъчен за къпане. Нямам вана. Проточния бойлер на какво разтояние трябва да е от душа и това толкова ли е важно? Имам два варианта за монтаж. Единия е на 6,5м от душа и на 2,5 от мивката и като място го предпочитам, а другия е на 2,5м от душа и на 0,5м от мивката, но ще трябва да го свирам някак под мивката. Избрах вариант 1 (с тоалетната и мивката едно до друго).
P.S. Тия ПВЦ шкафове много скъпи... :? Някой да каже нещо за МДФ за баня?
lov - майстор
То и с 18 ще стана ама по добре повече за да няма изненади. Винаги можеш да изключваш едната степен. Както по горе писах отдавна не съм се разправял с проточни и конкретно не бих дал съвет защото нямам пресни впечатления от новите модели.
А монтажа както дойде дори може да не е в същото помещение. Даже аз бих го предпочел ако има такава възможност. В 2-3 метра тръба водата не е толкова много че да те притеснява. По интересна е ситуацията примерно за кухня защото там е постоянно пусни спри..... по сто пъти на ден и наистина има значение дължината на трасето.
kozl - майстор
boqnkov написа:
да видим какво става с бойлерите. Спрях се на проточен 18kW. Смятам, че ще е достатъчен за къпане. Нямам вана. Проточния бойлер на какво разтояние трябва да е от душа и това толкова ли е важно? Имам два варианта за монтаж. Единия е на 6,5м от душа и на 2,5 от мивката и като място го предпочитам, а другия е на 2,5м от душа и на 0,5м от мивката, но ще трябва да го свирам някак под мивката. Избрах вариант 1 (с тоалетната и мивката едно до друго).
P.S. Тия ПВЦ шкафове много скъпи... :? Някой да каже нещо за МДФ за баня?
Отзад-напред. Имаше един виц - дето един иска да си поръча табела за дюкяна с изрисуван лъв, а майстора му предложил два варианта. С отвързан лъв (МДФ) и с вързан лъв (PVC). Собственика избрал по-евтиния вариант с отвързания лъв. След първия дъжд, лъвът изчезнал от табелата, защото отвързания лъв се рисувал с постна боя, а вързания с блажна. Искаш съвети - вземи пластмасовия шкаф. Аз два МДФ-а слагам и двата забременяха (подуха се). От пластмасовите съм доволен. Само ако взимаш пластамаса с лунички, искай светодиодни, защото на мен халогенните ми стопиха пластмасата.
Избрал си проточен бойлер за банята, а за кунята какво остана? Ще може ли да работят съвместно без да се претовари мрежата?
Чудиш се къде да го поместиш бийлера. По близо до консуматора е по-добре, защото след прекъсване водата в тръбите се охлажда и при къпане особено е неприятно. Аз бих избрал Стебела, най-мощния и смесител за къпане с регулиране по температура.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11

Тема "Обикновен или проточен бойлер за баня?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: