Ето така най-вероятно ще изглежда покрива който ще се прави допълнително

С червено съм начертал как ще изглежда горе-долу покривната конструкция ( гредите ) , върху която ще се добавят останалите елементи от покрива - ОСБ, Воалит "ИЗОФЛЕКС", битумни керемиди или ондулин. И още уточнения по снимката: от дясно се вижда прозореца на кухнята; от ляво е остъклението на терасата което вече е махнато и на негово място ще се гради с итонг от двете страни а по средата ще се постави ПВЦ дограма; отсреща се вижда едната странична стена на терасата, която ще се зида до горе;
Първоначалния вариант с изграждане на изцяло нова покривна конструкция под плочата отпадна.
Понеже колегата EDI спомена за воалита "Изофлекс" , бих искал да го попитам този воалит паропропусклив ли е и каква дебелина ще ми свърши работа, тъй като гледам че започва от 2 и стига до 4 мм, както и дали да е с минерална посипка или без? Нека колегата ЕДИ има в предвид че след като терасата се усвои с кухнята, ще се ползва главно за готвене, т.е. ще има по-голямо количество пара.
За да не разводняваме тази тема, която е за газобетон, ще помоля колегата, както и всички други, да ми отговорите ето в тази тема:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... sc&start=0

С червено съм начертал как ще изглежда горе-долу покривната конструкция ( гредите ) , върху която ще се добавят останалите елементи от покрива - ОСБ, Воалит "ИЗОФЛЕКС", битумни керемиди или ондулин. И още уточнения по снимката: от дясно се вижда прозореца на кухнята; от ляво е остъклението на терасата което вече е махнато и на негово място ще се гради с итонг от двете страни а по средата ще се постави ПВЦ дограма; отсреща се вижда едната странична стена на терасата, която ще се зида до горе;
Първоначалния вариант с изграждане на изцяло нова покривна конструкция под плочата отпадна.
Понеже колегата EDI спомена за воалита "Изофлекс" , бих искал да го попитам този воалит паропропусклив ли е и каква дебелина ще ми свърши работа, тъй като гледам че започва от 2 и стига до 4 мм, както и дали да е с минерална посипка или без? Нека колегата ЕДИ има в предвид че след като терасата се усвои с кухнята, ще се ползва главно за готвене, т.е. ще има по-голямо количество пара.
За да не разводняваме тази тема, която е за газобетон, ще помоля колегата, както и всички други, да ми отговорите ето в тази тема:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... sc&start=0