Здравейте! Споделете как да измерим количеството пелети които минават през шнека за час Нещо не мога да разбера каква цифра трябва да се заложи в Feeder Capacty? Гледам в примерите които показвате цифрата е около 32 кг/час?Помогнете как да настроим програмата Благодаря! 
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
damyaniq
- специалист
15662 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
alex_serviz
- специалист
- Мнения: 500
Предполагам, че имаш кухненска везна. Мериш какво количество ( в kg ) пелети излизат от шнека при непрекъсната работа за 6 мин. След това умножаваш по 10 и това ти е стойността, която трябва да се зададе.
maistora1965
- специалист
- Мнения: 627
Малко да пораздвижа темата откакто горя слънчогледовите пелети след като я почистя и поработи 2–3 дни се получават буци в паничката на горелката и трябва да ги отстранявам механичноето снимки
Прикачен файл
Изображение0134.jpg (78.27 KиБ) Видяна 2785 пъти
Прикачен файл
Изображение0133.jpg (21.82 KиБ) Видяна 2785 пъти
maistora1965
- специалист
- Мнения: 627
Реших да почна да ги пресявам да не би да е от пепел в тях защото са насипни и се получи ето това за една судмица като килограми пресети пелети може би са около 200 кг но не съм сигурен няма точна мярка,та искам да попитам възможно ли е тези буци да се получават от по висока или респективно по ниска степен на вентилатора.Сутринта го намалих от 40 на 38 но тази вечер бучките са същите да увеличавам или да намалявам въздуха.Това е на първа степен на горелката на която тя в момента поради топлото време работи почти само на нея 
Evgeniy
- майстор
- Мнения: 1330
И аз все още експериментирам и се уча как да настроя по-добре грейкото.
Това, което установих генерално е, че няма постоянство - много различно се държи, дори при едни и същи слънчогледови пелети и непроменени настройки.
Но.. винаги има но. Аз разбрах, че за да гори "Уникално", както твърдят създателите и, горенето трябва да е в чашката около отворите и да има синкави пламъчета над пелетите от пиролизни газове, идващи от загретите и незапалени пелети отдолу.
При повече въздух, отпред изгаря по-бързо и остава пепел, като горенето се измества назад и става неефективно.
При по-малко въздух при мен се образуват същите буци, които затлачват процеса и пелетите и огъня се изместват нагоре, а наоколо се образува една твърда пепелна структура от нещо като недиозгорели пелети, която дори вентилатор на 100% при почистване не може да махне. Ето разликата от много въздух предния ден и леко затворена клапа за проба - преди непрекъснато модулираше 2-1 степен, при температура на котела от 57 до 59 градуса. Когато намалих въздуха за час и половина вдигна 64.
Но може и просто тогава да се е уцелила хубава партида пелети...
Това, което установих генерално е, че няма постоянство - много различно се държи, дори при едни и същи слънчогледови пелети и непроменени настройки.
Но.. винаги има но. Аз разбрах, че за да гори "Уникално", както твърдят създателите и, горенето трябва да е в чашката около отворите и да има синкави пламъчета над пелетите от пиролизни газове, идващи от загретите и незапалени пелети отдолу.
При повече въздух, отпред изгаря по-бързо и остава пепел, като горенето се измества назад и става неефективно.
При по-малко въздух при мен се образуват същите буци, които затлачват процеса и пелетите и огъня се изместват нагоре, а наоколо се образува една твърда пепелна структура от нещо като недиозгорели пелети, която дори вентилатор на 100% при почистване не може да махне. Ето разликата от много въздух предния ден и леко затворена клапа за проба - преди непрекъснато модулираше 2-1 степен, при температура на котела от 57 до 59 градуса. Когато намалих въздуха за час и половина вдигна 64.
Но може и просто тогава да се е уцелила хубава партида пелети...
essenov
- специалист
- Мнения: 71
Evgeniy написа:И аз все още експериментирам и се уча как да настроя по-добре грейкото.А какви са били стойностите? От колко на колко смъкна въздуха?
Това, което установих генерално е, че няма постоянство - много различно се държи, дори при едни и същи слънчогледови пелети и непроменени настройки.
Но.. винаги има но. Аз разбрах, че за да гори "Уникално", както твърдят създателите и, горенето трябва да е в чашката около отворите и да има синкави пламъчета над пелетите от пиролизни газове, идващи от загретите и незапалени пелети отдолу.
При повече въздух, отпред изгаря по-бързо и остава пепел, като горенето се измества назад и става неефективно.
При по-малко въздух при мен се образуват същите буци, които затлачват процеса и пелетите и огъня се изместват нагоре, а наоколо се образува една твърда пепелна структура от нещо като недиозгорели пелети, която дори вентилатор на 100% при почистване не може да махне. Ето разликата от много въздух предния ден и леко затворена клапа за проба - преди непрекъснато модулираше 2-1 степен, при температура на котела от 57 до 59 градуса. Когато намалих въздуха за час и половина вдигна 64.
Но може и просто тогава да се е уцелила хубава партида пелети...
maistora1965
- специалист
- Мнения: 627
Evgeniy написа:И аз все още експериментирам и се уча как да настроя по-добре грейкото.Ето точно заради тези диаграми ще си сложа ком до горелката да може да се слади какво прави сега ако може някой и един ламбда модул да предложи да се монтира и процеса на горене ще стане перфектен.
Това, което установих генерално е, че няма постоянство - много различно се държи, дори при едни и същи слънчогледови пелети и непроменени настройки.
Но.. винаги има но. Аз разбрах, че за да гори "Уникално", както твърдят създателите и, горенето трябва да е в чашката около отворите и да има синкави пламъчета над пелетите от пиролизни газове, идващи от загретите и незапалени пелети отдолу.
При повече въздух, отпред изгаря по-бързо и остава пепел, като горенето се измества назад и става неефективно.
При по-малко въздух при мен се образуват същите буци, които затлачват процеса и пелетите и огъня се изместват нагоре, а наоколо се образува една твърда пепелна структура от нещо като недиозгорели пелети, която дори вентилатор на 100% при почистване не може да махне. Ето разликата от много въздух предния ден и леко затворена клапа за проба - преди непрекъснато модулираше 2-1 степен, при температура на котела от 57 до 59 градуса. Когато намалих въздуха за час и половина вдигна 64.
Но може и просто тогава да се е уцелила хубава партида пелети...
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!
