Най - вълнуващия въпрос зимно време.
damyaniq - специалист
Здравейте! Споделете как да измерим количеството пелети които минават през шнека за час Нещо не мога да разбера каква цифра трябва да се заложи в Feeder Capacty? Гледам в примерите които показвате цифрата е около 32 кг/час?Помогнете как да настроим програмата Благодаря! :?:
alex_serviz - специалист
Предполагам, че имаш кухненска везна. Мериш какво количество ( в kg ) пелети излизат от шнека при непрекъсната работа за 6 мин. След това умножаваш по 10 и това ти е стойността, която трябва да се зададе.
Evgeniy - майстор
Аз измерих за 10 минути какво количество пуска, когато работи на 3та степен и после го разделих на: (600/цикъл)*(лоад) и получавам грама за секунда при прекъсната работа. Умножено по 3600 дава за час.
Интересно че, намалява със степените.
damyaniq - специалист
Здравейте!Имате ли случаи да замръзва програмата както работи? :?:
maistora1965 - специалист
Малко да пораздвижа темата откакто горя слънчогледовите пелети след като я почистя и поработи 2–3 дни се получават буци в паничката на горелката и трябва да ги отстранявам механичноето снимки

Прикачен файл

Изображение0134.jpg
Изображение0134.jpg (78.27 KиБ) Видяна 2710 пъти

Прикачен файл

Изображение0133.jpg
Изображение0133.jpg (21.82 KиБ) Видяна 2710 пъти
Прикачен файл:
Изображение0130.jpg
Прикачен файл:
Изображение0129.jpg
Реших да почна да ги пресявам да не би да е от пепел в тях защото са насипни и се получи ето това за една судмица като килограми пресети пелети може би са около 200 кг но не съм сигурен няма точна мярка,та искам да попитам възможно ли е тези буци да се получават от по висока или респективно по ниска степен на вентилатора.Сутринта го намалих от 40 на 38 но тази вечер бучките са същите да увеличавам или да намалявам въздуха.Това е на първа степен на горелката на която тя в момента поради топлото време работи почти само на нея :?
Evgeniy - майстор
И аз все още експериментирам и се уча как да настроя по-добре грейкото.
Това, което установих генерално е, че няма постоянство - много различно се държи, дори при едни и същи слънчогледови пелети и непроменени настройки.
Но.. винаги има но. Аз разбрах, че за да гори "Уникално", както твърдят създателите и, горенето трябва да е в чашката около отворите и да има синкави пламъчета над пелетите от пиролизни газове, идващи от загретите и незапалени пелети отдолу.
При повече въздух, отпред изгаря по-бързо и остава пепел, като горенето се измества назад и става неефективно.
При по-малко въздух при мен се образуват същите буци, които затлачват процеса и пелетите и огъня се изместват нагоре, а наоколо се образува една твърда пепелна структура от нещо като недиозгорели пелети, която дори вентилатор на 100% при почистване не може да махне. Ето разликата от много въздух предния ден и леко затворена клапа за проба - преди непрекъснато модулираше 2-1 степен, при температура на котела от 57 до 59 градуса. Когато намалих въздуха за час и половина вдигна 64.
Но може и просто тогава да се е уцелила хубава партида пелети...

Прикачен файл

Greyko.jpg
essenov - специалист
Evgeniy написа:
Това, което установих генерално е, че няма постоянство - много различно се държи, дори при едни и същи слънчогледови пелети и непроменени настройки.
Но.. винаги има но. Аз разбрах, че за да гори "Уникално", както твърдят създателите и, горенето трябва да е в чашката около отворите и да има синкави пламъчета над пелетите от пиролизни газове, идващи от загретите и незапалени пелети отдолу.
При повече въздух, отпред изгаря по-бързо и остава пепел, като горенето се измества назад и става неефективно.
При по-малко въздух при мен се образуват същите буци, които затлачват процеса и пелетите и огъня се изместват нагоре, а наоколо се образува една твърда пепелна структура от нещо като недиозгорели пелети, която дори вентилатор на 100% при почистване не може да махне. Ето разликата от много въздух предния ден и леко затворена клапа за проба - преди непрекъснато модулираше 2-1 степен, при температура на котела от 57 до 59 градуса. Когато намалих въздуха за час и половина вдигна 64.
А какви са били стойностите? От колко на колко смъкна въздуха?
Evgeniy написа:
Ето точно заради тези диаграми ще си сложа ком до горелката да може да се слади какво прави сега ако може някой и един ламбда модул да предложи да се монтира и процеса на горене ще стане перфектен.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: