saraneron написа:Kакво прегряване, какви 5 лева? При ДБ системата няма такова чудо!!!Именно. За другата (ПТО) говоря.
alx359 написа:...Да, дрейн-бек свързан с кръга на котела е добър вариант, при положение че ги имаш тръбите до горе.
- За топлообменник бих ползвал същата серпентина на котела. Който кръг е по-топъл той отдава (май Евгени го предложи).
- За РС на ДБ, останах с впечатение е кажи-речи една проста кофа, щото системата не е под налягане. Имам 35л дето ми е малко малък и ако си купя пр. 50л. трябва там да дам пари. Иначе ще го оставя така.
- Ох, от прегряване - сбърках, сори! Примерно, се слагало мотор на сателитна антена за да въртят панелите под друг ъгъл и т.н. Други се качват на покрива и ги покриват с пищимали. Допълнително, автоматиката трябва да е читава, че да разтовари системата във бойлера, парното, пусне студената вода. По-принцип, проблемите около прегряването могат да бъдета сериозни, доколкото чета.
- За фланецът сигурно е така. Анекдотът при мене идва от монтажист, дето си го е направил за себе си и не ми го препоръча заради този проблем.
Но не всеки панел става за дрейн-бек.
Място под покрива за дренажен съд има ли?