Колега от кой сайт поръча редакторите от Гърция? На мен също ми трябва по мощен.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mitko i
- напреднал
1988 мнения в "Как да си направи сами пелетна горелка."
rosso666
- специалист
Колеги да ви се похваля ,тази година съм спестил около700килограма пелети сравнение с миналата години.Като се има в предвид че тази зима беше по-студена.Разликата от миналата година е 8см изолация на къщата;ератовското управлеение го смених с натурелско(on-off режина се превърна в нон стоп работа на горелката с 3 степени на мощност + съспенд).температурата на комина не надвишаваше 130 градуса(при това това е при мръсен котел)
Горелката има газодинамично почистване и бъркалка която остъргва шлаката.По този начин за целия сезон ми се е налагало да чистя горелката 5 пъти.
Сега ми остава да доосъвършеенствам почистващите механизми.
Горелката има газодинамично почистване и бъркалка която остъргва шлаката.По този начин за целия сезон ми се е налагало да чистя горелката 5 пъти.
Сега ми остава да доосъвършеенствам почистващите механизми.
шоп
- майстор
rosso666, браво!
700 кг спестени от скъпото гориво пелети си е страхотен резултат. Ето така се изплаща изолацията!
При мен след 5 см изолация разхода на лигнитни въглища спадна от 8 тона на 6 тона и тепмературата в помещенията се повиши с 2 градуса от 22 средно на 24 градуса температура средно за денонощие.
Откъде взимаш данните, че зимата 2014-2015 та е по-студена от зимата 2013-2014та?
според мен и двете са меки, но продъложителни и този отоплителен сезон още не е свършил. Днес в София вали сняг!
700 кг спестени от скъпото гориво пелети си е страхотен резултат. Ето така се изплаща изолацията!
При мен след 5 см изолация разхода на лигнитни въглища спадна от 8 тона на 6 тона и тепмературата в помещенията се повиши с 2 градуса от 22 средно на 24 градуса температура средно за денонощие.
Откъде взимаш данните, че зимата 2014-2015 та е по-студена от зимата 2013-2014та?
според мен и двете са меки, но продъложителни и този отоплителен сезон още не е свършил. Днес в София вали сняг!
rosso666
- специалист
Далеч съм от мисълта да се зяждам но, шопе нереално ми се вижда само тези 5см.стиропот да са ти дали 2тона икономия.аз моята изолация си я наприх сам по всички изисквния и пак не съм постигнал твоя резултат. То това си е една трета Икономия.
Не е тук темата да обсъждаме изолации.просто си изказвам мнението.
Колкото до горния пост аз не съм правил горелка просто оптимизирах добрата СТАРАта GP на ерато.
Не е тук темата да обсъждаме изолации.просто си изказвам мнението.
Колкото до горния пост аз не съм правил горелка просто оптимизирах добрата СТАРАта GP на ерато.
Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература