• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 180
Всичко за дърводелството
teon - специалист
...ако имаш бол пари,може и да си я закупиш :)
cvetomir_77 - специалист
Значи смяташ, че 80 лв за рендето с водача са "бол пари"?
la_bamz - специалист
И аз да се похваля, за съжалние ще тествам чак в петък :
Прикачен файл:
DSC06179.JPG
отиде ми седмичния бюджет за инструменти .... :-)
teon - специалист
cvetomir_77 написа:
Значи смяташ, че 80 лв за рендето с водача са "бол пари"?
... [-X тцц, кесията е твоя, колкото си сметнал за нужно-дал си...под 'бол пари' имах предвид,че се продават и готови, оригинални 'БОШ'ови стойки за закрепване на рендето и може да си я закупиш вместо да я изработваш :) ...
Фитилчо - майстор
Чакам един точно такъв циркуляр с истински чугунен плот, мисля да го направя така, много ми харесва как си го е направил и е много лесно :wink:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oLMM15ZSnpY[/youtube]
cvetankirilov - специалист
Нали вече си имам помещение за работилница, трябва да почна да го оборудвам и като за начало си купих един абрихт.
Прикачен файл:
DSCI2615.JPG
DSCI2615.JPG (108.65 KиБ) Видяна 2141 пъти
Прикачен файл:
DSCI2616.JPG
DSCI2616.JPG (111.39 KиБ) Видяна 2141 пъти
и след близо два часа борба с балжна боя и ръжда, се получи ето това:
Прикачен файл:
DSCI2617.JPG
DSCI2617.JPG (98.08 KиБ) Видяна 2141 пъти
.
само дето ще трябва да му вдигна малко оборотите, иначе си работи перфектно.
profesionalist_wood - майстор
Честито. :partyman: Каква марка е че не се сещам?( Без да те обиждам,така ми изглежда заедно снимките сякаш е от 40-те с ръждите :lol: черно-сив под и олющени плотове,само да имаше до него снаряд :lol: само с фотошопа му трябва да е чернобяла снимката )
Не си играй да вдигаш оборотите защото може да е конструирана с такъв тип мотор и точните обороти. Можеш да преебеш лагерите защото на тях има написани до колко макс обороти.
Ако ти е много ръждив плота,минаваш на песъкоструйка и яко шлайфане с шкурка докато стане огледално. Харесва ми машината че е яка а не като пластмасовите китайци,явно няма мърдане при вибрации
:partyman:
cvetankirilov - специалист
Марка на машината- еб@ ли му мамата. иначе е тежка и яка и мотора е трифазен , много тихо работи и има достатъчно мощност, няма спиране. Няма грам вибрации много добре работи.
bulhomes2 - майстор
От известно време се оглеждам за кантираща машина. Най-тънкото досега беше 800 лв (изключая една яко осрана и полуработеща за 400). Снощи гледам нова обява - работеща, чистичка, спретната - 400 лв. Ослепях!!! Оферта, съобщение, координати и заспиване с мисъл за фрези за почистване на кантовете.... Днес се похвалих на двама трима какво съм си купил. Сега няма отговор, няма обявата, няма продавача... :goodman:
ZEDYCUS - майстор
Дей се коси :lol: , скоро и аз така като тебе си купих нов Бг шмиргел за 80 лв. Но си останах само с офертата, дори и съобщение не получих. Сигурно я е продал на някой който се е обадил по телефона. Да е жив и здрав. Сега гледам ептен същия шмиргел се продава за 170 лв, :-D Това в Ибея не се случва, щом си пуснал обява при тях, се продава само там.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 180

Тема "Кой какви дърводелски хубавини смята да си закупува/направи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: