Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
thinkpad - майстор
lyubohar написа:
Ами като не знаеш как изглеждат студени и повредени спойки,почваш с поялника наред по платката за която ти казах.Хубав калай и колофон.След това проверяваш,или направо сменяш електолитните кондензатори във вертикалната развивка.Повече не мога да ти помогна.Нека даде мнение някой по склонен.
Минава всичко(цялата платка) с топъл въздух, например със сешоар. Обикновено електролитите си увеличават малко капацитета като се стоплят. И металите при лошите спойки се разширяват от топлината. Много дебилен подход, който многократно ми е помагал обаче при ремонта на монитори и прочие.
kristi78 написа:
п.п Не пишете неща от сорта на иди в сервиз, като не можеш не го прави . Все пак затова е форума, да си помагаме. Ако разбирах идеално нямаше да пиша тук!!! Още съм на 17 вие какво искате вече да мога да сглобявам самолети.
Кристи, то и аз имах едно LG, което така го зарязах. Имаше проблем - като го стопля пали, иначе не. Мерих, сменях - не можах еднозначно да локализирам проблема бързо. Един ден бащата се ядосал и го хвърлил, бил му пречил. Нямах време да се занимавам с него. Не винаги е рентабилно да се занимаваш с такава стара техника, разбери го. Не всичко е кондензатори и резистори.
fbr - майстор
Ей тук правихме един, и гледай каква стана.
kozl - майстор
Е то така се почва с майсторлъка. Отначало само с желание постепенно и с познание. И първите "успехи" обичайно допринасят за снябдяване с резервни елементи :roll:
kristi78 - специалист
Мина много време откакто направих темата но...
Сега телевизора ми трябва, но не ми се дават пари за ремонт, или за друг телевизор. Затова отново започвам да го ,,човъркам,, :weedman:
Сега ще започна да проверявам спойките и кондензаторите. Ще проверя тези , който са на платката зад кинескопа, но не мога да се орентирам къде да проверявам на голямата платка. Само знам че часта където е захранването(знам къде се намира) не влияе на проблема. :|
FM STEREO - специалист
Проблема е в вертикалната развивка,размер по вертикал,ако имаш познания там трябва да търсиш проблема!
egomen66 - майстор
Проблема ти е ето тук.

Прикачен файл

6.jpg
kristi78 - специалист
разбрах че е в вертикалната развивка, но къде е тя. Доколкото знам това не е ел.елемент а участък от платката с няколко елемента.
А ограденото на снимката е ТХО-то което не ми се вярва да е проблема.(а и струва колкото телевизора :lol: ) Най-вероятно е някой електролит, или спойка.
egomen66 - майстор
.Но след няколко минути като позагрее екрана започва да се свива(от долу и от горе се губи картината а на нейно място се появава черно)- цитирам те. #-o Пиши като го оправиш.
Последна промяна от egomen66 на съб мар 14, 2015 6:03 pm, променено общо 1 път.
silent - майстор
най- вероятно е кондензатор или или както каза колегата студена спойка но залагам на първото и ...второ според мен не е задължително да е на развивката....навремето имах същия проблем с един Юност беше кондензатор на захранването...
FM STEREO - специалист
Трябва да имаш схема и по нея да се ориентираш коя интегрална схема е за вертикалният размер и да я обследваш обстойно и елементите около нея,ако има транзистор,може да му се изменя работната точка вследствие на загряване,ако е спойка при почукване по платката би трябвало проблема да изчезне,не ми се вярва и кондензатор да е.

Тема "Телевизор TOSHIBA (кинескопен) свива екрана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: