mboevv написа:Имам въпрос с какви димоотводи сте си вързали печките кам комина при положение че печката е ф80 а розетките са 130 . Продават ли някакви редукции ф80-130ммАз си поръчах редукция в една Пловдивска фирма(Атаро) 80-110мм и от там с кюнци и колена на 110мм.А редукция 110/130 има и съм срещал,но 80/130 не съм,колегата да сподели от къде я е взимал.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
benimm8808
- специалист
1731 мнения в "Настройки на BURNit Comfort PM 23"
bogesmen
- напреднал
adesio написа:При мен се появи аларма7 и съответно изключваше камината в последните 2 дни. Бях я почистил основно съвсем скоро, а и след зачистване на алармата, камината не искаше да тръгне и това ме накара да я огледам обстойно. Та КАМИНАТА СМУЧЕШЕ ВЪЗДУХ ОТ ОТВОРИТЕ НА КАПАКА ПОКРАЙ ПЕРЧАТИТЕ ГАЙКИ. Сложих паранитови /клингеритови/ гарнитури под перчатките и вече нямам ядове. Гарнитурите ги има във всеки магазин за 1/2 цола са и пасват идеално. Капака беше леко разместен 1-2мм, но не се виждаше отвора покрай гайките просто чух шум от засмукването и после подложих пламъка от запалка. Така ще тествам и вратичката, но трябва да е при паленето.mboevv написа:Здравейте! Предстои ми основно почистване на burnit 23kw защото през 2-3 дена ми изписва грешка 7 издухвам шлауфката работи два дена и пак грешка,та въпроса ми е следния можели някой да ми помогне как да я разглобя за да я почистя понеже ще ми е за първи път и си нямам никаква найдея от къде да започна.... Ако има и някой който разполага и със снимки на драго сърце ще ги прегледам. Благодаря предварително.Двата капака отстрани и ще видиш две капачета , и отгоре големия капак отваряш и комина
benimm8808
- специалист
Колеги монтирах модулатори на камината 23Kw, поне по първи впечатления разлика не откривам кой знае каква,ОСВЕН че температурата на изходящите газове падна драстично.На 5 степен преди ми държеше 135-140гр.,сега е 107гр.На 1 степен преди държеше 92-97гр.,сега е 65-67гр.Това ме притеснява,защото ниската температура дава предпоставки за конденз и се замислям дали да ги оставям.Нека колеги монтирали и сблъсквали се с това да споделят мнения.Прилагам и няколко снимки.
Поздрави.
Поздрави.
chungata
- специалист
mimitoni написа:А ми чудесно. А тези градуси къде са се дянали. В краина сметка трябва да се появи икономия на пелети. А знае ли някои, какво казва науката за тези вихри.Разсъждавайки като лаик си мисля, че след като тези градуси са усвоени от камината, следва да се повиши Т на водата. Това води или до кеф, че се чувстваме като в сауна или до намаляване на горивото и съответно икономия.Пък ти пиши след някои ден
А науката за тези вихри и други такива трябва да е термодинамика на флуидите или нещо такова.
ivoto
- специалист
benimm8808 написа:...Това ме притеснява,защото ниската температура дава предпоставки за конденз и се замислям дали да ги оставям.Мисля, че конденза го поражда ниската температура на водата в ризата, а не температурата на газовете. Ако се поддържа висока температура на водата и помпата включва над 50 градуса, няма как да образува конденз по горещата повърхност.
vanko1988mnt
- помощник
Колеги прави ми впечатление,че във препоръчаните от производителя настройки оборотите на вентилатора почват от 2000об нагоре и подаването на пелети при 1,2,3,4,5 степен са както следва 1,4/1,8/2,2/2,8/3,2.Моите настройки се доближават до тези(правени са от техник на Сън систем),а доколкото виждам от споделените от колегите настройки масово тези стойности са занижени.На какво се дължи това
Аз отоплявам апартамент 107кв изолиран+изолация на тавана,ПВЦ дограма,темп по стаите 22-23'C,темп на водата 65'C,термоглави на всякъде и разхода ми е два чувала и половина на денонощие.Камината 23кв,пелетите велинградски.
Как ви се струва като разход?

Аз отоплявам апартамент 107кв изолиран+изолация на тавана,ПВЦ дограма,темп по стаите 22-23'C,темп на водата 65'C,термоглави на всякъде и разхода ми е два чувала и половина на денонощие.Камината 23кв,пелетите велинградски.
Как ви се струва като разход?
Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература