• 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
benimm8808 - специалист
mboevv написа:
Имам въпрос с какви димоотводи сте си вързали печките кам комина при положение че печката е ф80 а розетките са 130 . Продават ли някакви редукции ф80-130мм
Аз си поръчах редукция в една Пловдивска фирма(Атаро) 80-110мм и от там с кюнци и колена на 110мм.А редукция 110/130 има и съм срещал,но 80/130 не съм,колегата да сподели от къде я е взимал.
chungata - специалист
От Тератерм си закупих "евтино" и кюнци и розетка ф80. Сложил съм коляно и едно парче кюнец на изхода на камината, до розетката съм с димоотвод гофре - неръждавейка.
bogesmen - напреднал
adesio написа:
mboevv написа:
Здравейте! Предстои ми основно почистване на burnit 23kw защото през 2-3 дена ми изписва грешка 7 издухвам шлауфката работи два дена и пак грешка,та въпроса ми е следния можели някой да ми помогне как да я разглобя за да я почистя понеже ще ми е за първи път и си нямам никаква найдея от къде да започна.... Ако има и някой който разполага и със снимки на драго сърце ще ги прегледам. Благодаря предварително.
Двата капака отстрани и ще видиш две капачета , и отгоре големия капак отваряш и комина
При мен се появи аларма7 и съответно изключваше камината в последните 2 дни. Бях я почистил основно съвсем скоро, а и след зачистване на алармата, камината не искаше да тръгне и това ме накара да я огледам обстойно. Та КАМИНАТА СМУЧЕШЕ ВЪЗДУХ ОТ ОТВОРИТЕ НА КАПАКА ПОКРАЙ ПЕРЧАТИТЕ ГАЙКИ. Сложих паранитови /клингеритови/ гарнитури под перчатките и вече нямам ядове. Гарнитурите ги има във всеки магазин за 1/2 цола са и пасват идеално. Капака беше леко разместен 1-2мм, но не се виждаше отвора покрай гайките просто чух шум от засмукването и после подложих пламъка от запалка. Така ще тествам и вратичката, но трябва да е при паленето.
benimm8808 - специалист
Прикачен файл:
WP_001478.jpg
Колеги монтирах модулатори на камината 23Kw, поне по първи впечатления разлика не откривам кой знае каква,ОСВЕН че температурата на изходящите газове падна драстично.На 5 степен преди ми държеше 135-140гр.,сега е 107гр.На 1 степен преди държеше 92-97гр.,сега е 65-67гр.Това ме притеснява,защото ниската температура дава предпоставки за конденз и се замислям дали да ги оставям.Нека колеги монтирали и сблъсквали се с това да споделят мнения.Прилагам и няколко снимки.

Поздрави.

Прикачен файл

WP_001477.jpg

Прикачен файл

WP_001481.jpg

Прикачен файл

WP_001476.jpg
mimitoni - специалист
А ми чудесно. А тези градуси къде са се дянали. В краина сметка трябва да се появи икономия на пелети. А знае ли някои, какво казва науката за тези вихри. :? Пък ти пиши след някои ден :)
mimitoni - специалист
Колега, даи моля ти се размери на тия ленти и от какъв метал са ?
chungata - специалист
mimitoni написа:
А ми чудесно. А тези градуси къде са се дянали. В краина сметка трябва да се появи икономия на пелети. А знае ли някои, какво казва науката за тези вихри. :? Пък ти пиши след някои ден :)
Разсъждавайки като лаик си мисля, че след като тези градуси са усвоени от камината, следва да се повиши Т на водата. Това води или до кеф, че се чувстваме като в сауна или до намаляване на горивото и съответно икономия.
А науката за тези вихри и други такива трябва да е термодинамика на флуидите или нещо такова.
ivoto - специалист
benimm8808 написа:
...Това ме притеснява,защото ниската температура дава предпоставки за конденз и се замислям дали да ги оставям.
Мисля, че конденза го поражда ниската температура на водата в ризата, а не температурата на газовете. Ако се поддържа висока температура на водата и помпата включва над 50 градуса, няма как да образува конденз по горещата повърхност.
vanko1988mnt - помощник
Колеги прави ми впечатление,че във препоръчаните от производителя настройки оборотите на вентилатора почват от 2000об нагоре и подаването на пелети при 1,2,3,4,5 степен са както следва 1,4/1,8/2,2/2,8/3,2.Моите настройки се доближават до тези(правени са от техник на Сън систем),а доколкото виждам от споделените от колегите настройки масово тези стойности са занижени.На какво се дължи това :?
Аз отоплявам апартамент 107кв изолиран+изолация на тавана,ПВЦ дограма,темп по стаите 22-23'C,темп на водата 65'C,термоглави на всякъде и разхода ми е два чувала и половина на денонощие.Камината 23кв,пелетите велинградски.
Как ви се струва като разход?
mimitoni - специалист
Привет колега. Прочети внимателно назад форума отново и не се чуди НАМАЛЯИ :supz:
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: