- 1
- 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
sstefanov
- майстор
20 мнения в "Малко помощ отностно кредитна/дебитна карта."
nv952
- майстор
alsted написа:(в случай на хакване загубата да ти е незначителна).Точно и аз това си мисля сега

пп И аз не ги харесвам тия ДСК,пиреус (до колкото знам е гръцка)..
иначе това ми изкара като инфо от сайта по горе.
Някой банки имат месечна такса за поддръжка .а някой не.

лихвите им от 0.10 процента хич не ги броя!
Тегленето от пос терминал е различно и точно там се колебая все още

Но експериментално ще с сложа малко пари (не всичките) тъй като имам малко колебания от онлайн транзакциите пък след време като се отракам ще видим.

Имам един въпрос на който не намерих отговор!
Може би е тъп,но не разбирам и затова питам.

Прикачен файл
22222.JPG (92.44 KиБ) Видяна 2847 пъти
Прикачен файл
2222.JPG (89.39 KиБ) Видяна 2847 пъти
nv952
- майстор
fox_vt написа:Също препоръчвам да си пуснеш към картата поне пасивно онлайн банкиране,винаги ще можеш да следиш наличност и транзакции от картата и няма да даваш пари на банкомата за една проста проверка наличност.За това казваш нали http://www.ubb.bg/bg-BG/FCK/186
fox_vt
- майстор
nv952 написа:Точно за това говоря аз съм на булбанк и съм доволен но съм с кредитна карта за сега.Имам и активно банкиране и във пиреос.fox_vt написа:Също препоръчвам да си пуснеш към картата поне пасивно онлайн банкиране,винаги ще можеш да следиш наличност и транзакции от картата и няма да даваш пари на банкомата за една проста проверка наличност.За това казваш нали http://www.ubb.bg/bg-BG/FCK/186
Относно валутата няма проблем сайтовете си обръщат цената във левове и си теглят директно.Друг е въпроса че курса на валутата е по висока от нормалното но няма как.Аз понастоящем имам спестовна сметка без карта към нея която е включена към онлайн банкирането заедно с кредитната карта.Във сметката внасям вноска по кредита ми и докато парите стоят там 10-15 дена ми плащат лихва от порядъка на 1-2 ст

Chefo77
- майстор
Потърси негативни мнения за всички банки в България. Най-много се оплакват от Булбанк, ОББ и Райфайзен.
Аз съм си отколешен фен на ПИБ. Ако се решиш на тях, имай предвид, че ползват различни банкомати - на Wincor Nixdorf, докато масово банкоматите са NCR. На NCR много рядко се виждат картите на ПИБ. Но на всеки ПОС терминал можеш да оперираш с тях.
Но пък в офисите им работят мнооого яки каки (за теб)
Не се хвърляй на банки с голям лихвен процент за влогове и нисък за кредити. И чети много добре условията за картата, особено в частта с таксите. Да не се окаже, че имаш някаква зверска годишна такса за поддръжка на пластиката. В Алфа към една сметка имахме закачени 2 пластики и за основната искаха 50 лева на година, за втората - 75!
Аз съм си отколешен фен на ПИБ. Ако се решиш на тях, имай предвид, че ползват различни банкомати - на Wincor Nixdorf, докато масово банкоматите са NCR. На NCR много рядко се виждат картите на ПИБ. Но на всеки ПОС терминал можеш да оперираш с тях.
Но пък в офисите им работят мнооого яки каки (за теб)

Не се хвърляй на банки с голям лихвен процент за влогове и нисък за кредити. И чети много добре условията за картата, особено в частта с таксите. Да не се окаже, че имаш някаква зверска годишна такса за поддръжка на пластиката. В Алфа към една сметка имахме закачени 2 пластики и за основната искаха 50 лева на година, за втората - 75!
Svetoslavoff1
- майстор
Я малко забави топката:) Днес каза че нищо не разбираш и след няколко часа вече избра ОББ. Всеки си решава сам, но аз си отдъхнах, като се отървах от тях. И не е нужно всичките ти пари да са по картата. Все още се намират и над 3,5% продукти.
tysonlkr
- специалист
Аз съм клиент на ОББ. При тях има такса обслужване всеки месец 1 лв, но нещо което не ти казват е че, ако имаш депозит при тях няма такса обслужване. Тегленето от банкомат на ОББ е 30-40 стотинки, а на друга банка 1 лв. Плащането на ПОС терминал е безплатно. В страницата на всека банка има актуални тарифи
Аз ако бях на твое място не бих си открил картова сметка, защото всички банки сложиха такса обслужване на сметка всеки месец независимо дали си използвал сметката

Аз ако бях на твое място не бих си открил картова сметка, защото всички банки сложиха такса обслужване на сметка всеки месец независимо дали си използвал сметката
elenmet
- специалист
Според мен:
- набележи няколко банки, изтегли условията с цените и сравнявай;
- за изгодни лихви забрави;
- междувременно трябва да си си изяснил какво най-вече ще правиш със сметката/картата: често теглене от банкомат; пазаруване на ПОС-терминал, плащане на битови и др. сметки; пазаруване в интернет и т.н.;
- ако ще плащаш битови сметки - обикновено става през epay.bg, но някои банки таксуват транзакция с картата им в epay, като същевременно самата банка предлага плащане на сметки чрез тяхното он-лайн банкиране и без такси;
- възможно е при някои да няма месечна такса за обслужване или да е много малка, но пък има други уловки - плащане за услуги, които при други са безплатни или са с по-ниска цена;
- тегленето от банкомати на дадена банка или е безплатно, или е с ниска такса, следователно трябва да провериш дали разполагат с достатъчно банкомати;
- удобно е SMS известяването за транзакции, като ти посочваш от каква сума нагоре да се активира, но се плаща;
- както по-горе беше казано - добре е картата да е с чип;
- предлага се и т.нар. PayPass плащане - за малки суми, без въвеждане на ПИН;
- предлага се 3D защита, която се активира безплатно и повишва сигурността когато при он-лайн плащане се въвеждат данни за картата, т.е. когато не се плаща през системи като epay и paypal примерно;
- предлага се също Token устройство, което се плаща еднократно около 20лв. Генерира еднократен код, който се използва при он-лайн платежни нареждание, т.е. вместо електронен подпис, който е и по-скъп.
- набележи няколко банки, изтегли условията с цените и сравнявай;
- за изгодни лихви забрави;
- междувременно трябва да си си изяснил какво най-вече ще правиш със сметката/картата: често теглене от банкомат; пазаруване на ПОС-терминал, плащане на битови и др. сметки; пазаруване в интернет и т.н.;
- ако ще плащаш битови сметки - обикновено става през epay.bg, но някои банки таксуват транзакция с картата им в epay, като същевременно самата банка предлага плащане на сметки чрез тяхното он-лайн банкиране и без такси;
- възможно е при някои да няма месечна такса за обслужване или да е много малка, но пък има други уловки - плащане за услуги, които при други са безплатни или са с по-ниска цена;
- тегленето от банкомати на дадена банка или е безплатно, или е с ниска такса, следователно трябва да провериш дали разполагат с достатъчно банкомати;
- удобно е SMS известяването за транзакции, като ти посочваш от каква сума нагоре да се активира, но се плаща;
- както по-горе беше казано - добре е картата да е с чип;
- предлага се и т.нар. PayPass плащане - за малки суми, без въвеждане на ПИН;
- предлага се 3D защита, която се активира безплатно и повишва сигурността когато при он-лайн плащане се въвеждат данни за картата, т.е. когато не се плаща през системи като epay и paypal примерно;
- предлага се също Token устройство, което се плаща еднократно около 20лв. Генерира еднократен код, който се използва при он-лайн платежни нареждание, т.е. вместо електронен подпис, който е и по-скъп.
- 1
- 2
Тема "Малко помощ отностно кредитна/дебитна карта." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература