marian1 написа: Дюбелите - ползвам 2 варианта - гредарски пирон или импакта - много по удобно е и не отплесва по профила - особено ако ти е необходимо несмачканЗа импакта - подкрепям с две ръце! Отдавна не си нося чук за монтаж на профили. Ползвам го само за металните дюбели. Миналата седмица разглобявах едни стени и си отпсувах при демонтажа на профилите монтирани от едни колеги. После се изкефих като стигнах до моите , но за кратко всички дюбели се развиха, но се оказа, че съм залепил UW-то с уплътнител за плочките на пода![]()
Ползвам хартиен на ролка, а на натоварени ръбове ( е 5 лв е 3 метровия, но е перфектен завършек и визуално и при работа) ползвам шитрокския ( метално хартиен - не му знам името) много по устойчив на въздействие! Получава се отличен завършек!

marian1 написа:... ползвам подобна на тази http://www.tashev-galving.com/040+UNG+7 ... 1%8A%D0%BB - и когато я купих струваше около 10 лвС тази мистрия, посмъртно не можеш да направиш отличния завършек на хартиен външен ъгъл! За перфектна визия, е необходимо "да можеш да се порежеш" на ръба, а мистрията си има доста сериозен радиус на закръгление. И аз си бях купил преди години такава, но след първия опит я захвърлих някъде. Според мен е по-скоро за по-груби мазилки. Например за външна топлоизолация.
...
Лично на мен не ми липсва каручка за външен ъгъл на гипскартон - работата върви бързо и гладко при добре подготвена основа. Просто избутвам добре излишния материал леко под ъгъл с маламашката. При тази процедура, колкото и да е голям натиска, хартиената лента прилепва все по-плътно към стената. Алуминиевата лента си остава по-висока и на следващата ръка ръба на хартията се покрива изцяло с материал.
Не така стои обаче въпроса с вътрешните ъгли. При тях първо равномерното нанасяне нанасяне на материала е затруднено, а и после при по-голям натиск при залепване (избутване на материала) с ръба на мистрия, маламашка или шпакла, е възможно да издърпаме или отлепим лентата. Ако пък остане не добре избутан шпакловъчен материал под лентата, след изсъхване е невъзможно да се премахне бабуната без да се наруши целостта на хартиената лента. Ако пък натиска е преклалено голям, дори да не изместим лентата е възможно да избутаме почти всичкия материал и лентата да се отлепи след изсъхване. Повторното ѝ залепване, също е почти невъзможно. За там вече съм се замислил за една "каручка", но напоследък все по-рядко се занимавам с гипскартони и май ще ми се размине покупката. Ако все пак някой открие ценово по-приемливо предложение - да свирка! Братята китайци дали не са направили нещо по въпроса