Тани, прав си
не съм изчел внимателно написаното от теб. Мислим еднакво

не съм изчел внимателно написаното от теб. Мислим еднакво

LazarGanev написа: Това не го разбрах - как така водата няма да успее да пренесе енергията от няколко слънчеви тръби по стаите, за каква (пиклива) мощност говорим, че то и през зимата? Умни хора сте, осъзнайте се - 20-30 тръби топлят един бойлер целогодишно, през зимата недостатъчно,Откакто сложих вентилатор Dospel 30 см около 400-500 куб. м./ч. наистина съм впечатлен от въздушния колектор.
шоп написа:Нека бойлера е под стъкло в термо сандък и отражетели, но какво пречи да има плюс 1.5м3 площ с кенчета, която да лови слънчевата енергия?Ми да ти кажа - пречи. 120 литров бойлер - черен и с отражатели ще има абсорбционна площ около 1,5-2 квадрата. Идеално за лятото, даже може да дойде множко в един летен безоблачен ден. С още 1,5 квадрата може и да кипне и да остане човека без вода. Да не говорим, че площта е нож с 2 остриета. По бързо загрява, но след като няма достатъчно слънце да топли, помага за по бързото изстиване.
ktch_1964 написа:Днес малко разсъждавах относно бойлера покрит със стъкло, няма ли след като слънцето се срие да изтива бързо и да речемИзстива. Затова се прави с колектор, а бойлера с изолация да съхрани получената топла вода. Имам на вилата един 80 литров на външната чешма и му правя палатка лятото от найлон. Издържа до към 8-9 ако не я харчиш. След 8 не става за къпане.
около 21-22 часа вече да е загубил топлината от деня. Като е в термоизолирания съндък мисля , че топлозагубите ще са по
малки.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: