Здравейте,имам нужда от съвет,как да продължа нататък.Вече имаме парцел,който се намира на 20км. от гр.Варна,с вода в парцела(по документи),площ 1300м2(24м*54м).В началото представляваше някъква джунгла в която беше невъзможно да се влезе , дори да се видят границите.Вече е изчистено и естествено следват няколко питания. Водомерната шахта е затлачена и трябва да се изгради отново,но проблема е че местото е по ниско от пътя и всичката вода при дъжд се стича в местото.Според вас добра идея ли е да взема от готовите пластмасови и да я вградя или след като разкрия старата да карам по класическата технология с бетон,кофраж,хидро,и тн.По сведения на комшии има около 50-60см пръст ,след това около 6-7м. „червеняк”(предполагам че е глинест слой)отдолу следва незная колко метра пясък и така.Искам да се консултирам с хидроинженер или геолог за да разбера възможно ли е да направя дренаж на парцела още от пътя(въпреки че точно на границата има 2 големи дървета)или да правя дренаж на бъдещата ни къща.Моля ,ако някой може да ми препоръча специалист .Имам и още въпроси „изгребна яма”-как при тази вода?Съседите имат проблеми с попивни ями,може би попивно поле би било по добра идея,не зная.На снимките се виждат малки локви след не голям дъжд ,водата се задържа.Пътят от където е и входа, е по-висок с около 20 см. Има ли смисъл да насипвам пръст?Според вас, струва ли си, да речем повърхностния слой пръст 50-60 см да се премахне до глинестия слой,да се запълни с някаква фракция трошен камък(това само в подхода към мястото да речем 10м*24м).Май въпросите ми станаха много,за което се извинявам.Благодаря на всеки който отдели от свободното си време и ми помогне.Надявам се като за първи път да се получи