Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
34 мнения в "въпрос за български латекс...."
Ха-ха, добре казано!
gunoff
- специалист
Nemski написа:четох из форума и за българсия латекс разбрах че е доста сполучлив, обаче чета доста противоречиви мнения за различните марки. та въпроса ми е кой от латексите е по добър? леко, пастело или декоратор? аз лично съм използвал блажна боя на декоратор и останах доста доволен, но за латекса нямам наблюдения. моля помогнете, че събота ще ходя да купувам. благодаря ви предварително.Ако сравним нашите марки с водещите такива ще се окаже, че родното производство е по-скоро латексова мазилка.
Nemski
- специалист
момчета имам един малък проблем. стените ги грундирах с борогрунд и след това една ръка бял латекс и на места се забелязват неравности. как да процедирам зада ги изгладя малко, трябва ли пак да грундирам, лека шпакловка и пак бял латекс. има и друго като грундирахме стените на места малко поокапахме с грунда и на тези въпросните места си личи, стои като разтекли се капки. моля помогнете ми.
Шкурка, шпакловка, грунд, латекс.
А за разтечените капки ... имам го тоя проблем, но на втора ръка си е ОК.
А за разтечените капки ... имам го тоя проблем, но на втора ръка си е ОК.
masterval
- майстор
Немски, сигурно вече си пробвал. утре ще видиш резултата.
Аз си мисля така: или грундираш качествено, или не грундираш. Тази операция е МНОГО ВАЖНА (въпреки пренебрежителното отношение към нея в началото), или я прескачаш, или я правиш!
Това с капките и на трета ръка върху гипсокартон веднъж не можах да го скрия. Картонът пие светкавично водата от латекса и ако на първа ръка просто личи, на следващите ръце почва да грапавее, да става като шагрен или портокал (ез ю лайк ит). Шкурката помага, ако наистина има капки, а не когато изглежда като капки. Те са от грунда и за да спестиш пари и време, грундирай внимателно, без капки и вадички, с разкарване и след това търкаляй латекс.
Аз си мисля така: или грундираш качествено, или не грундираш. Тази операция е МНОГО ВАЖНА (въпреки пренебрежителното отношение към нея в началото), или я прескачаш, или я правиш!
Това с капките и на трета ръка върху гипсокартон веднъж не можах да го скрия. Картонът пие светкавично водата от латекса и ако на първа ръка просто личи, на следващите ръце почва да грапавее, да става като шагрен или портокал (ез ю лайк ит). Шкурката помага, ако наистина има капки, а не когато изглежда като капки. Те са от грунда и за да спестиш пари и време, грундирай внимателно, без капки и вадички, с разкарване и след това търкаляй латекс.
?? Ако е грундиран, картонът не пие жадно вода от латекса. Все пак, това е целта на грундирането.
masterval
- майстор
"Н-а", Виждам, че разбираш от търкаляне, но да цитирам:
"като грундирахме стените на места малко поокапахме с грунда и на тези въпросните места си личи, стои като разтекли се капки. моля помогнете ми. "
Това е обстановката. Когато се грунудира тупа-лупа, както и аз съм го правил (в смисъл "за нищо работа колко пари дават")
(няма пепелник да си сипя връз кубето, затова са много тупалките), става това, че където има текло и "капки", това е гъстият грунд, там картонът не пие вода. А където ти изглежда равно нанесен, там спрямо капките си е тънко нанесено (нека ни е красиво), - там пие повече.
"това е целта на грундирането" казваш ти, бих добавил "Качественото"
"като грундирахме стените на места малко поокапахме с грунда и на тези въпросните места си личи, стои като разтекли се капки. моля помогнете ми. "
Това е обстановката. Когато се грунудира тупа-лупа, както и аз съм го правил (в смисъл "за нищо работа колко пари дават")

"това е целта на грундирането" казваш ти, бих добавил "Качественото"

Тема "въпрос за български латекс...." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература