Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Уф, грешка на пръста.
Реално, всичко е до момента, всъщност.
masterval - майстор
Лекото, според мен, не е толкова лек. Трябват му около 5 литра вода, докато стане за работа. Друго си е Мегахим. Това е боята на работливите! Снежнобяла, а покрива от 4 до 6 ръце. Фитнес, а не работа!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Ха-ха, добре казано!
gunoff - специалист
Nemski написа:
четох из форума и за българсия латекс разбрах че е доста сполучлив, обаче чета доста противоречиви мнения за различните марки. та въпроса ми е кой от латексите е по добър? леко, пастело или декоратор? аз лично съм използвал блажна боя на декоратор и останах доста доволен, но за латекса нямам наблюдения. моля помогнете, че събота ще ходя да купувам. благодаря ви предварително.
Ако сравним нашите марки с водещите такива ще се окаже, че родното производство е по-скоро латексова мазилка.
Nemski - специалист
момчета имам един малък проблем. стените ги грундирах с борогрунд и след това една ръка бял латекс и на места се забелязват неравности. как да процедирам зада ги изгладя малко, трябва ли пак да грундирам, лека шпакловка и пак бял латекс. има и друго като грундирахме стените на места малко поокапахме с грунда и на тези въпросните места си личи, стои като разтекли се капки. моля помогнете ми.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Шкурка, шпакловка, грунд, латекс.
А за разтечените капки ... имам го тоя проблем, но на втора ръка си е ОК.
Nemski - специалист
много ти благодаря колега. довечера ще пробвам и ще кажа какво е станало.
masterval - майстор
Немски, сигурно вече си пробвал. утре ще видиш резултата.
Аз си мисля така: или грундираш качествено, или не грундираш. Тази операция е МНОГО ВАЖНА (въпреки пренебрежителното отношение към нея в началото), или я прескачаш, или я правиш!
Това с капките и на трета ръка върху гипсокартон веднъж не можах да го скрия. Картонът пие светкавично водата от латекса и ако на първа ръка просто личи, на следващите ръце почва да грапавее, да става като шагрен или портокал (ез ю лайк ит). Шкурката помага, ако наистина има капки, а не когато изглежда като капки. Те са от грунда и за да спестиш пари и време, грундирай внимателно, без капки и вадички, с разкарване и след това търкаляй латекс.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
?? Ако е грундиран, картонът не пие жадно вода от латекса. Все пак, това е целта на грундирането.
masterval - майстор
"Н-а", Виждам, че разбираш от търкаляне, но да цитирам:
"като грундирахме стените на места малко поокапахме с грунда и на тези въпросните места си личи, стои като разтекли се капки. моля помогнете ми. "
Това е обстановката. Когато се грунудира тупа-лупа, както и аз съм го правил (в смисъл "за нищо работа колко пари дават") :datz: :datz: :datz: :datz: :datz: :datz: (няма пепелник да си сипя връз кубето, затова са много тупалките), става това, че където има текло и "капки", това е гъстият грунд, там картонът не пие вода. А където ти изглежда равно нанесен, там спрямо капките си е тънко нанесено (нека ни е красиво), - там пие повече.
"това е целта на грундирането" казваш ти, бих добавил "Качественото" :wink:

Тема "въпрос за български латекс...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: