Имат разлика в размера на полупроводниковия преход! Единия чип е с по-голям преход, като площ и отдава повече светлина. Твърди се, че грее и малко по-малко от другия. Така съм чел из нета, но не помня 5630 или за 5730 ставаше дума, но и двата чипа са много ярки и им трябва профилче на дупето за да няма прегряване и фира.
Ако колегата мисли да прави ремонти в гаража, да взима от по-новите и мощни чипове. Ако е само гараж си и нищо не се работи в него, ще си свети добре и с 5050, НО лично аз бих си взел по-новите и по-ярки чипове.
Хубаво е да сложиш профилите и лентите по такъв начин, че светлината да не ти идва директно в очите, че ще си "извадиш очите от диодните ленти". Направи я да е отразена от тавана или стените
Един вид като окачените тавани дето обикалят само по ъглите на стаите и лентите светят към тавана а светлината се отразява в него и от там се разнася в обема на помещението. Така очите ти ще са доволни и ще имаш равномерно осветление.
Белосай тавана предварително ;)

Ако колегата мисли да прави ремонти в гаража, да взима от по-новите и мощни чипове. Ако е само гараж си и нищо не се работи в него, ще си свети добре и с 5050, НО лично аз бих си взел по-новите и по-ярки чипове.
Хубаво е да сложиш профилите и лентите по такъв начин, че светлината да не ти идва директно в очите, че ще си "извадиш очите от диодните ленти". Направи я да е отразена от тавана или стените