• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sir_kolew - специалист
да взел съм под внимание всички коментари просто тогава темата беше спешна да се оправи за момента
Ще направя това с боята но гипсокартон в банята или да го скрия как да стане не знам така или иначе не е сега момента за цялостния и ремонт, има и друго цените за нагревател неръжд. са по 100 и нагоре ако търся правилно но и да не е той проблем ще сменя другите неща които казахте. По точно ще накарам техник де въпроса е до колко е надежден да но мисля , че няма да има проблем да ги направи както трябва ако не ще го търся пак. Искам да е направен като нов да се ползва както му е реда и да работи може би по добре нон стоп вкл/ или само вечер отколкото да работи когато трябва по час и нещо на ден и мисля че накрая сметката ще е кажи речи една и съща
saraneron - специалист
sir_kolew написа:
да взел съм под внимание всички коментари просто тогава темата беше спешна да се оправи за момента
Ще направя това с боята но гипсокартон в банята или да го скрия как да стане не знам така или иначе не е сега момента за цялостния и ремонт, има и друго цените за нагревател неръжд. са по 100 и нагоре ако търся правилно но и да не е той проблем ще сменя другите неща които казахте. По точно ще накарам техник де въпроса е до колко е надежден да но мисля , че няма да има проблем да ги направи както трябва ако не ще го търся пак. Искам да е направен като нов да се ползва както му е реда и да работи може би по добре нон стоп вкл/ или само вечер отколкото да работи когато трябва по час и нещо на ден и мисля че накрая сметката ще е кажи речи една и съща
Браво бе ....! Припоти ме!Не издържах и веднага прочетох последния коментар!Още си жив!Това ,добре!Направо не мога да повярвам на ,,ушите,, си колко трябваше да ти се НАБИВА в главата ,докато проумееш какво трябва да направиш.Страхотен напредък!Дано все още баба ти е жива и здрава както и къщурката и!Това с този бойлер си е било една Руска ролетка!Пусни и един фиш от тотото!Като спечелиш ще си купиш фаянс за гипсокартона и така..... Притеснява ме това,че ти все още не си наясно какво е можело да се случи !Правиш някакви дребни финансови сметки . Истински случай:Влизам в едно помещение,на пода ,циментова настилка, седнал по турски стар електричар и спокойно си вкарва една пружина в гофре , леко стърчащо по средата на стаята. Питам го:Какво правиш?Той:Ми... шефа ми нареди да проверя къде отива тази тръба, че иска да я замажа.Приклекнах до него и го помолих тихо и кротко:Майк, бавно пусни пружината и ела с мен.Познайте къде го заведох и какво видяхме там. За Коледа имах подарък $1000чек.Моята работа тогава беше да мета коридорите! И аз бях попадал в подобна ситуация с една тръба за телефони ,направо късмет!Защо не пуснах фиш тогава... ?Нямаше да стана метач!:supz: Та сега и теб те моля ! Не се опитвай лично да правиш нищо по този бойлер!Бойлерът като изделие е наистина добър и не е все още за изхвърляне! Електрическото му оборудване обаче е с престъпно изпълнение,както и водопроводната част!Има си хора да оправят тази самоделка ,макар и това не е гаранция на 100%.Знаеш ,че от електричар до електричар ,от водопроводчик до водопроводчик си има разлика,както и от доктор до доктор! Снимай работата им и показвай тук!Ще получиш безценна помощ!Работата с ток ,парни инсталации ,алпинизма, пиенето,шофирането,женкарството, преяждането и разни други работи.....са все неща ,при които има голям риск и грешките се заплащат понякога много скъпо.Да те попитам все пак ,каква ти е професията?Какво работиш?Къде живее баба ти?Споко, не съм Кумчо вълчои а и не искам да те отказвам от благинките на живота!
sir_kolew - специалист
хахаха

В момента никой не е в апартамента , може би до месец два ще дойде техник да го оправи както му е реда и ще направя снимки с крайния резултат Дотогава няма да се ползва така или иначе Мерси за много то съвети и ще очаквам и после коментар на изпълнението но нали знаете всеки си е майстор за него си въпроса е да е ОК всичко както му е реда.......... защото видяхте и тук един казва едно , друг друго !
dadko - майстор
sir_kolew написа:
защото видяхте и тук един казва едно , друг друго !
Явно четеш между редовете, защото тук никой не ти каза, че бойлера ти е наред и да не предприемаш нищо с него. Единствено
различни мнения има дали да си купиш нов или да използваш водосъдържателя.Но това си е лично твой избор. По втория вариант- пак няма различни мнения относно преустройството- как, от кого и т. н.
Тъй като обещах да кача снимки от явно много "качествен" нагревател, просъществувал в бойлер с неръждаем водосъдържател. Е, "цъфнал" е маалко, вижда се на снимките.
Затова, ако ще преустройваш стария бойлер, съвета ми е да си купиш неръждаем нагревател.

Прикачен файл

nagr4.jpg
nagr4.jpg (109.45 KиБ) Видяна 1635 пъти

Прикачен файл

nagr3.jpg

Прикачен файл

nagr.2.jpg

Прикачен файл

nagr1.jpg
nagr1.jpg (101.17 KиБ) Видяна 1635 пъти
KingLin - майстор
Да не отварям нова тема...
Днес докато бях на работа жена ми каза че бойлера гръмнал докато се къпела (което в първия момент ме хвърли в ужас, но факта че водим разговор ме успокои :-D ). Та гърменето дошло от терморегулатора (1).
Прикачен файл:
TR.jpg
По всички фуги са му избили саждите :D
Свалих фланеца и му изкарах джигерите. Като за поне 7-8 годишен бойлер мисля че е добре :)
Прикачен файл:
nagrevatel.jpg
nagrevatel.jpg (56.48 KиБ) Видяна 1595 пъти
Прикачен файл:
anodna.jpg
anodna.jpg (61.47 KиБ) Видяна 1595 пъти
Та според жена ми след като се чуло "гърменето" от бойлера почнало да тече вода. Оказа се че тече от меката връзка на топлата вода и което е по-странното на горния етаж при родителите ми също е протекло на същото място по същото време (тръбите са метални да обаче защо и на двата бойлера е протекло на изхода им?). Това което се вижда на снимката на терморегулатора в кръгче 2 обаче ме човърка дали не е имало теч и преди това който да е причинил късото. Нагревателя го мерих - стабилни 18.3 ома без без признаци за пробив. Остава тръбичката в която влиза сондата на терморегулатора. Та има ли начин да я проверя на сухо дали се е пробила?
fikata - майстор
Бойлерът ти занулен ли е ? Т.е корпусът му свързан ли е със защитния нулев проводник?
А проверявана ли скоро работната нула към бойлера?
Последна промяна от fikata на вт апр 21, 2015 8:28 pm, променено общо 1 път.
KingLin - майстор
Да защо? Заради анодната ли питаш?
Проверка не съм правил. Тепърва ще меря като почна да го сглобявам утре след като взема нов регулатор. Анодната и нагревателя бяха целите във варовик като сталагмит може би затова е така. Изкарал съм една кофа варовик от бойлера. Реално сигурно е бил към 70 л. напоследък :)
Последна промяна от KingLin на вт апр 21, 2015 8:33 pm, променено общо 1 път.
fikata - майстор
Питам заради прегарянето на меката връзка.
KingLin - майстор
Меката връзка почти се допира до боята на бойлера и от там е прехвърлило. То се виждаше къде е черното петно отстрани на бойлера до меката връзка. Аз се чудя защо и на нашите горе на топлата вода е заминало уплътнението като тръбната разводка на топлата вода си е отделно по етажи.
mironcho - специалист
Това, че се случва в два различни апартамента говори, че нулата е зле или хич я няма и всъщност инсталацията ползва водопровода за зануляване. Ако махнеш изобщо меките връзки (внимавай, може да те удари ток дори и да ти е изключен бойлера) твърде е възможно и други комшии да им изгорят меките връзки (ако са с метални водопроводи все още) освен това най вероятно ще имаш проблеми с напрежението и могат да пострадат електроуреди и/или хора.

Ако знаеш как и къде, ако не извикай от енергото да проверят нулата на захранването на сградата. Спешно!
... сега видях, че си от Варна - дано ти обърнат внимание от е-про...
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11

Тема "Спешно питане за бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: