Здравейте , със жената купихме парцел за строеж и проекта и разрешителното за строеж са готови. Та въпроса ми е за хдроизлацията на основите. Подпочвенте води са високи и в пректа е предвидена хидроизолация на основите но не и добавка за водоплътност на бетона. Ще се оскъпи ли много ако ги направят със такава добавка? Виждал съм поражения от влажни основи и не е хубава гледка.
- 1
- 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
12 мнения в "Къща хидроизолация основи"
Andri01 написа:Дренаж-проект и изпълнение от фирма.После изолация с платно. Има опастност да избие през бетонната плоча на избата/ ако има такава/ или на първия етаж.Няма изба точно заради високите води знаех че ще е повече проблем отколкото решение. Основите са ивични и аз мисля задължително дренаж с тръби и геотекстил или нещо такова да отвежда водата от основите?
8180
- майстор
Преди време, при подобно начинание опитах да проуча МЕСТНИТЕ практики - изкачат интересни и нетрадиционни решения. При мен бяха редили павета от първото преустройство на Ц. гара - Сф. под ивичните основи. Има някаква логика за преграда с/у капилярната влага. Сигурно и речни камъни биха изпълнили функцията. В дядовата ми къща са дялани - има и полуетаж в земята там - без проблеми близо 100год.
Дренажът е хубаво да се проектира от специалист - там също има някои, не много известни неща. Не съм специалист за да ги интерпретирам. За мен беше изненада, че най-натоварено е ок. средата на къщата (най-далеч от дренажа), което съобразяват с дълбочината на дренажа.
Успех!
Дренажът е хубаво да се проектира от специалист - там също има някои, не много известни неща. Не съм специалист за да ги интерпретирам. За мен беше изненада, че най-натоварено е ок. средата на къщата (най-далеч от дренажа), което съобразяват с дълбочината на дренажа.
Успех!
Фитилчо написа:Аз си го правих сам, не съм пробибягвал до проетиране на дренажа.Точно нещо такова ми се върти в главата и на мен. Така изпълнено предполагам нямаш проблем с влага? Имаш ли изба?
Дренац остранично заустен в канала с тръба 110 мм. битум отвън на основите и отдолу, добавка за водоплътност и после ще дам хидроизолация за баня отвътре.
Чираче
- майстор
При високи подпочвени води дренажа не върши работа, ако няма на къде да се оттича насъбралата се в дренажния тръбопровод вода. Може да се направи и със събирателна шахта, помпа и сензори за включване на помпата про високото ниво. Но пак опира въпроса за оттичането. Това е при вече завършен груб строеж.
Ако е нов строеж, има вариант да се направи като аквариум, хидроизолиран под всички основи и под на помещенията. Но ще е твърде скъпо удоволствие. Аз лично не бих купил такъв имот с високи подпочвени води. Вероятно и цената му е била приемлива, и това да е била причината за покупката. Но всеки сам решава какво да купува, и за какви цели.
Ако е нов строеж, има вариант да се направи като аквариум, хидроизолиран под всички основи и под на помещенията. Но ще е твърде скъпо удоволствие. Аз лично не бих купил такъв имот с високи подпочвени води. Вероятно и цената му е била приемлива, и това да е била причината за покупката. Но всеки сам решава какво да купува, и за какви цели.
- 1
- 2
Тема "Къща хидроизолация основи" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература