Здравейте на всички! Интересува ме в CamBam, има ли опция инструмента вертикално да се врязва надолу едновременно с движението по хоризонталните оси, защото досега използвах фрезери с режеща част отдолу, но в момента използвам модел фрезер, който може да се вреже 1,5 мм вертикално? Не знам как се нарича терминологично, но предполагам, че се досещате за какво питам. Благодаря предварително!
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ijebdk
- напреднал
443 мнения в "CNC софтуер"
dobrev
- специалист
Искам да направя корпус на лодка, но машината ми няма достатъчно ход по Z. Имате ли някаква идея какъв софтуер да се използва и как може да се работи, като се раздели корпуса на слоеве, примерно по 40мм и после тези слоеве да се слепят?
Така на готовия корпус ще могат да се направят и кухини, които са с отвор надолу.
здравеите нов сам искам да попитам някои може ли да ми пресметне параметрите за цнц +стру г http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2F http://www.ebay.co.uk%2Fitm%2FCNC-Engraving-Router-Rotational-Axis-4th-A-Axis-3-Claw-100mm-Chuck-Tailstock-%2F281132861117%3Fpt%3DUK_Home_Garden_PowerTools_SM%26hash%3Ditem4174d306bd&h=pAQEYUUqI това са параметрите
или формола за изчисленя
MrMurdjo
- майстор
dobrev написа:Искам да направя корпус на лодка, но машината ми няма достатъчно ход по Z. Имате ли някаква идея какъв софтуер да се използва и как може да се работи, като се раздели корпуса на слоеве, примерно по 40мм и после тези слоеве да се слепят?Aspire и CamBam имат възможност за разделяне на 3D модела на "филийки".Така на готовия корпус ще могат да се направят и кухини, които са с отвор надолу.
Друг вариант е чисто 2.5D подход. Предварително се правят чертежи по сечения и се реже от плоскост. При наслагването ще се получи стъпаловиден ефек, който може после да се изглади.
erolchy
- специалист
Здравейте,
имам един проблем с компютъра или с mach3, не мога да разбера. Ще обясня ситуацията: напреднах с машината и я подкарахме с един приятел у тях на неговия компютър където работеше както си трябва. Преместихме машината у нас и я вързахме към моя компютър и не тръгва. Вижда се че когато се зададе движение по осите моторите примърдват и се чува един звук сякаш ускоряват бавно и след това бавно спират. Преинсталирах мача, сверих данните на порта, играх си и протоколите да му променям, проверих пинаута на порта и на дир, енейбал си има напрежение от порядъка на 4,14V което ще рече че работи там според мен, на степ в покой ми е 0,16 като му дам да върти се качва на 0,18V което не знам колко трябва да е все пак та излизат импулси, като увелича честота на импулсите се качва до 1V и уж всичко изглежда че работи, ама не. Проверих си отново настройките, как са свързани нещата проверих и всичко изглежда е на ред. Пуснах драйвер теста той не изглежда добре, не е права линия а показва някакви импулси които излизат, не знам защо така. Друго което направих е да сменя компютъра и пак така се получи. И двата компютри са стари с win xp, и процесор 1,7МHz по 512RAM нямат анти вирусни, и други програми качени на тях. Някой имал ли е същия проблем или знаете ли на какво се дължи това че вече цяла седмица го мъча и няма напредък.
Благодаря!
имам един проблем с компютъра или с mach3, не мога да разбера. Ще обясня ситуацията: напреднах с машината и я подкарахме с един приятел у тях на неговия компютър където работеше както си трябва. Преместихме машината у нас и я вързахме към моя компютър и не тръгва. Вижда се че когато се зададе движение по осите моторите примърдват и се чува един звук сякаш ускоряват бавно и след това бавно спират. Преинсталирах мача, сверих данните на порта, играх си и протоколите да му променям, проверих пинаута на порта и на дир, енейбал си има напрежение от порядъка на 4,14V което ще рече че работи там според мен, на степ в покой ми е 0,16 като му дам да върти се качва на 0,18V което не знам колко трябва да е все пак та излизат импулси, като увелича честота на импулсите се качва до 1V и уж всичко изглежда че работи, ама не. Проверих си отново настройките, как са свързани нещата проверих и всичко изглежда е на ред. Пуснах драйвер теста той не изглежда добре, не е права линия а показва някакви импулси които излизат, не знам защо така. Друго което направих е да сменя компютъра и пак така се получи. И двата компютри са стари с win xp, и процесор 1,7МHz по 512RAM нямат анти вирусни, и други програми качени на тях. Някой имал ли е същия проблем или знаете ли на какво се дължи това че вече цяла седмица го мъча и няма напредък.
Благодаря!
MrMurdjo
- майстор
А в "Motor tuning" зададе ли импулсите за милиметър, ускорение? Реалните имам предвид.
От гледна точка на конфигурацията най-добре да копираш на една флашка цялата папка на mach3 от компютъра, където е работило и да я пренесеш на другия (след като си го инсталирал), презаписвайки върху наличните файлове.
Така поне няма да имаш съмнения относно конфигуррането.
Помисли и какво друго различно може да е имало - захранване, кабел и т.н.
От гледна точка на конфигурацията най-добре да копираш на една флашка цялата папка на mach3 от компютъра, където е работило и да я пренесеш на другия (след като си го инсталирал), презаписвайки върху наличните файлове.
Така поне няма да имаш съмнения относно конфигуррането.
Помисли и какво друго различно може да е имало - захранване, кабел и т.н.
erolchy
- специалист
Да този вариант където ми го каза и него пробвах, но няма промяна. Мотор тунинга ми е нагласен в реални мм и то си е същия като на предния компютър където работеше отлично. Почнах да се изчерпвам или имам два калпави компютъра или проблема е в мен. Не мога да установя къде е е проблема.
Iliev Labs
- специалист
По англоезичните форуми съм го срещал - с един компютър работи, с друг не.
Върни този с който е работила нормално машината и виж как е.
Иначе на TB6560 и цироза може да му открием.
Върни този с който е работила нормално машината и виж как е.
Иначе на TB6560 и цироза може да му открием.
Тема "CNC софтуер" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература