• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 45
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ijebdk - напреднал
Здравейте на всички! Интересува ме в CamBam, има ли опция инструмента вертикално да се врязва надолу едновременно с движението по хоризонталните оси, защото досега използвах фрезери с режеща част отдолу, но в момента използвам модел фрезер, който може да се вреже 1,5 мм вертикално? Не знам как се нарича терминологично, но предполагам, че се досещате за какво питам. Благодаря предварително!
dobrev - специалист
Искам да направя корпус на лодка, но машината ми няма достатъчно ход по Z. Имате ли някаква идея какъв софтуер да се използва и как може да се работи, като се раздели корпуса на слоеве, примерно по 40мм и после тези слоеве да се слепят? :?: Така на готовия корпус ще могат да се направят и кухини, които са с отвор надолу.
здравеите нов сам искам да попитам някои може ли да ми пресметне параметрите за цнц +стру г http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2F http://www.ebay.co.uk%2Fitm%2FCNC-Engraving-Router-Rotational-Axis-4th-A-Axis-3-Claw-100mm-Chuck-Tailstock-%2F281132861117%3Fpt%3DUK_Home_Garden_PowerTools_SM%26hash%3Ditem4174d306bd&h=pAQEYUUqI това са параметрите
MrMurdjo - майстор
dobrev написа:
Искам да направя корпус на лодка, но машината ми няма достатъчно ход по Z. Имате ли някаква идея какъв софтуер да се използва и как може да се работи, като се раздели корпуса на слоеве, примерно по 40мм и после тези слоеве да се слепят? :?: Така на готовия корпус ще могат да се направят и кухини, които са с отвор надолу.
Aspire и CamBam имат възможност за разделяне на 3D модела на "филийки".
Друг вариант е чисто 2.5D подход. Предварително се правят чертежи по сечения и се реже от плоскост. При наслагването ще се получи стъпаловиден ефек, който може после да се изглади.
erolchy - специалист
Здравейте,
имам един проблем с компютъра или с mach3, не мога да разбера. Ще обясня ситуацията: напреднах с машината и я подкарахме с един приятел у тях на неговия компютър където работеше както си трябва. Преместихме машината у нас и я вързахме към моя компютър и не тръгва. Вижда се че когато се зададе движение по осите моторите примърдват и се чува един звук сякаш ускоряват бавно и след това бавно спират. Преинсталирах мача, сверих данните на порта, играх си и протоколите да му променям, проверих пинаута на порта и на дир, енейбал си има напрежение от порядъка на 4,14V което ще рече че работи там според мен, на степ в покой ми е 0,16 като му дам да върти се качва на 0,18V което не знам колко трябва да е все пак та излизат импулси, като увелича честота на импулсите се качва до 1V и уж всичко изглежда че работи, ама не. Проверих си отново настройките, как са свързани нещата проверих и всичко изглежда е на ред. Пуснах драйвер теста той не изглежда добре, не е права линия а показва някакви импулси които излизат, не знам защо така. Друго което направих е да сменя компютъра и пак така се получи. И двата компютри са стари с win xp, и процесор 1,7МHz по 512RAM нямат анти вирусни, и други програми качени на тях. Някой имал ли е същия проблем или знаете ли на какво се дължи това че вече цяла седмица го мъча и няма напредък.
Благодаря!
MrMurdjo - майстор
А в "Motor tuning" зададе ли импулсите за милиметър, ускорение? Реалните имам предвид.

От гледна точка на конфигурацията най-добре да копираш на една флашка цялата папка на mach3 от компютъра, където е работило и да я пренесеш на другия (след като си го инсталирал), презаписвайки върху наличните файлове.
Така поне няма да имаш съмнения относно конфигуррането.
Помисли и какво друго различно може да е имало - захранване, кабел и т.н.
erolchy - специалист
Да този вариант където ми го каза и него пробвах, но няма промяна. Мотор тунинга ми е нагласен в реални мм и то си е същия като на предния компютър където работеше отлично. Почнах да се изчерпвам или имам два калпави компютъра или проблема е в мен. Не мога да установя къде е е проблема.
alien - специалист
подобни странни реакции се получават при изгорял драйвер ТБ6560
Iliev Labs - специалист
По англоезичните форуми съм го срещал - с един компютър работи, с друг не.
Върни този с който е работила нормално машината и виж как е.
Иначе на TB6560 и цироза може да му открием.
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 45

Тема "CNC софтуер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: