Характеристики на А1
http://www.elkos-burgas.com/sites/defau ... s/a100.pdf
http://www.elkos-burgas.com/sites/defau ... s/a100.pdf
emil679 написа:Браво , това е правилният начин . Дано не е това ,което "предполагам" Ще чакам да прочета резултата. Ако имаш нужда от други серии предпазители на ETI пиши на лични ,ще проверя при вносителят им за Бг.Та замерихме импеданса на фаза/нула в елетромерното табло и ми казаха, че е 2,4 и бил идеален
John написа:Много добре,ама защитата на А1 е 20 А.Така че,той е невинен в случая.За сега само подозирам А1-то, но му се чудя дали не го откачим под напрежение
П. Петков написа: На първата снимка на Николов, автоматът е с термичен изключвател R2,5, а на последната с R20.Първата снимка свалих от нета, понеже не можах да снимам моя А1. Втората е от моя заедно с таблото.
Кое е вярното?
Плаха ремарка:
В А1 няма вложка(и)!
Такива има само във винтовите, високомощните и високоволтовите, стопяеми предпазители.
Другото е, че А1 може да бъде свален без да се изключва напрежението. За целта се отвинтват само челните, диагонални винтове (левият горе и десният долу). При това, ако автоматът е бил включен, той се самоизключва при свалянето му.
Ако А1 е с термична защита R20, ракордеманът трябва да е със сечение 6,3мм2 - мед. При R32 и R40 e 10мм2, а при R63 - 16мм2 -мед!!! Сега слагат скамо 16мм2 алуминий, което е еквивалентно на 10мм2 мед. Защо са тези икономии - не знам?
Скромен съвет:
А1 е прекрасен автомат! Ако имате възможност не го сменяйте, а само намерете същия, но с друг термичен изключвател (за "панцер" е подходящ R63). При това основата и окабеляването му си остават същите.
Успех!
P.S.
В габарита на А1 има и товарови прекъсвачи. На външен вид (отпред) са неразличими, но в товаровия прекъсвач освен контактната система и дъгогасителните камери (на Доливо-Доброволски), там няма нищо друго!!! Внимавайте да не Ви пробутат някъде такъв!
П. Петков написа: В съвременните табла, (най-често външните, или "селските") електромерите също са недостъпни, а само индикацията им е видима, като веднага след тях се поставя товаров прекъсвач-разединител, който също е недостъпен за клиента (Ако не сте си платили овреме, изключват именно него, а не "панцера", така че Вие да не можете да го включите.)Не е така!
П. Петков написа:Та след тези "обяснения", ако имате възможност, просто си намерете А1 с термичен изключвател за 63А (или R63). Може и R50, та даже и R40 (Все пак е за офис, където консумацията не е чак толкова голяма).Офиса ми няма голяма консумация, но апартамента над него ще е общо 44 kW заради проточния бойлер които е 24kW и заради който е целия панаир:) Kакъв А1 да търся за тази консумация?
Ако офисът Ви няма голяма консумация, то и досегашния - R20 ще свърши работа, така че не се въвличайте в излишни разходи.
Мисля, че А1 все още се намират. А, ако няма, всеки подобен от съвременните ще свърши работа.
Успех!
P.S.
Този, от последната снимка - с R50, ако е в наличност, направо се е "утепал за тази работа"!
FM STEREO написа:Очевидно при мен е по-друго:П. Петков написа: В съвременните табла, (най-често външните, или "селските") електромерите също са недостъпни, а само индикацията им е видима, като веднага след тях се поставя товаров прекъсвач-разединител, който също е недостъпен за клиента (Ако не сте си платили овреме, изключват именно него, а не "панцера", така че Вие да не можете да го включите.)Не е така!
1. Преди електромера не се поставя прекъсвач(панцер),а се слага прекъсвач(шалтер),вида му наподобява АП,но не е предпазител.
2. Когато се прекъсва абоната за неплатена сметка,се изключва въпросният прекъсвач и задължително се изважда фазовият проводник на входа на електромера,след което се поставя капачката му и той се пломбира.
3.След ел.мера задължително се поставя АП,което е достъпно за клиента,за да може при изключването му той сам да го включи.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: