• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 14
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ivouz - специалист
Там където е къщата е много ветровито като на всякъде в Добруджата де.
Източната и северна страна са постоянно под напора на вятъра.
Тя къщата е стояла 70 години неизмазана на тухла (освен северната стена) и е издържала на природните капризи .
Аз понеже не мога да мажа реших да я топло-изолирам и шпакловам с циментово лепило (това се
оказа че го мога) за да я боядисам след това.Стремях се поне малко да прилича по стил и подобие на къщите строени по време на възраждането (да не казвам възрожденска къща че.....)а,те са, знаете какви са....при мен са слабост.
Къщата не за постоянно живеене .Аз съм за по примитивния начин на живот поне през уйкендите
но,съм женен а тя(сюпругата) иска всички удобства на едно жилище било то и тип вила.За нея
близко до природата е равно на мизерия .Ееех няма да ме разбере.
Изолация ЕПС лепих миналата есен на юга и запада с пяна точно както ме съветва ЕДИ без
дюбели но по обилно с Церазит СТ 84 стана много здраво според мен.Имам малко опит вече.На подветрените стени искам по дебела и дюбелирана.Така също и вътре в коридора и едната стая
но ,там навих винтове с шайби и зползвах пяна на Термофлекс но не съм особено доволен като изключим приятния синьо-зелен цвят ,сега ще лепя пак с СТ 84.Инста стик не съм ползвал дори не съм виждал
Еди, слагам пяна не я пестя.И мрежа слагам .И грундирам както си му е реда.Щом при теб е издържало 5 год. ще издържи и при мен. Въпроса ми беше
само за бройките на дюбелите?
Миро не знам баце дали да слагаш вата ако имаш пари ,слагай няма да излишно.
И и помни че,един ден и ние ще станем неволно майстори и...... тогава ще си връщаме!
stenmark - специалист
ivouz Не съм искал да те засегна.Просто също като теб аз също не искам "майстор" да влиза в дома ми/ е аз имам малко предимство че работя в сферата/Но целта ми е да се уважава труда и средствата,ти сам спомена че не искаш да ги разпиляваш.Това с пяната е ненужен труд и средства.Питаш за дюбелите,добре де написал съм,как да обясня по-добре.Ако не ми вярваш,отиди в един магазин за лепила за изолация и продават Вебер,обърни торбата и ще видиш че дори е нарисувано това което съм ти го казал.Янков не знам защо си останал със впечатление че едва ли има пренебрежение,сори в голяма грешка си.Аз когато се регистрирах ми предстоеше строеж на къща и съм получавал съвети.Не бих си позволил да постъпя другояче щом на мен са помогнали.С пяната става здраво но ако стената ти е по-дълга може мастара да ти избяга.Е вярно няма кой да ти търси кусури,но все пак с лепило е по-лесно и времето за работа е къде повече.На Титан пяна също е добра.
ivouz - специалист
Не не се чувствам засегнат stenmark.
Благодаря че, откликна със съвета си. Ще пробвам и с лепило но, ще си изразходвам пяната.
Титан съм използвал от нормалната .
За дюбелите ясно повече няма да питам ,подариха ми цял чувал така че .....
Мисля ако нивелирам първия ред нагоре ще върви под нивел.
chapara - майстор
ivouz написа:
Мисля ако нивелирам първия ред нагоре ще върви под нивел.
Хубаво е и да го отвесираш че да не забие в стената, а и да не отидеш на метър от стената :wink:
ivouz - специалист
Да,да имах предвид да го отвесирам.Чак пък на метър! Не е толкова крива.
ivouz - специалист
Честит имен ден !!
chapara - майстор
ivouz написа:
Да,да имах предвид да го отвесирам.Чак пък на метър! Не е толкова крива.
В ъглите се пускат струни( тънка тел с тухла за тежест), тя те води. Лепиш в двата края на ниво струната и с дълъг мастар или канап равняваш :wink: , да не се налага после да изправяш с лепило :-D
ivouz - специалист
Chapara ще се възползвам от съвета ти за струната благодаря.
Ще снимам процеса .
ivouz - специалист
Още една готова стена(без никаква помощ).Остава северната стена и съм готов с изолацията.
Специално благодаря на Сhapara за съвета с телта за отвесиране по ъглите!

Прикачен файл

S5300887.jpg

Прикачен файл

S5300886.jpg

Прикачен файл

S5300885.jpg

Прикачен файл

S5300884.jpg

Прикачен файл

S5300883.jpg
  • 1
  • 7