Christo написа:..... Относно Мерцедесът S класа по-горе, никой не си купува такава кола за да прави икономии. И ако карам такава кола, най-вероятно няма да си сложа панели по покрива. Да ми загрозяват замъка, тръби от някъде за някъде, па да ходя да гледам термометри, манометри и т.н. Пари бол, щрак в тока и пей сърце! За съжаление, моят случай не е такъв и ми се ще да натаковам дявола както си лети(ако е възможно)Лошото, е че гледаш как е у нас с манията да изглеждаме велики и престижни в очите на останалите. Точно ония по глупавите дето карат карат S класи ги карат защото си правят сметката и цепят стотинката на две. И за това имат пари за такива коли. То има и един друг лаф, че на богатия всичко му е евтино. И е вярно защото не е стиснал кълки и да се чуди как да събере пари за едно панелче. Та слагат си хората и го правят с кеф и мерак щом има изгода от това. То има и още че държавата субсидира в много голяма степен такива начинания а само у нас гледат как да откраднат или да ти правят спънки.С...................... Ако сложим някакви турски/китайски алуминки на колко месеца можем да разчитаме? .......................................................
Относно натаковането с евтини турски панели всеки си има глава на раменете. Пък който го е страх от мечки не ходи в гората. Та разрови се по старите теми може и да намериш доста писано как стоят нещата и какви са добивите.
А относно цените на супер пупер и не знам какви си селективни покрития на луди цени, дето едва ли не работят и на лунна светлина не искам и нямам мерак да коментирам.
Всъщност отдавна спрях да давам съвети защото ми омръзна да прикаваме всеки път едно и също. Държа да отбележа че не се занимавам професионално със соларни системи и ми е просто хоби и това мнение е лично.