Много добре си направил с регистрацията си тук
ама вземи и прочети какво е изписано по въпроса.Като се запознаеш с материята ще ти е много по лесно да вземеш правилното решение.Само един жокер - Помпена група изобщо не ти трябва. 

kuuuuuul написа:Само един жокер - Помпена група изобщо не ти трябва.А сега де
kuuuuuul написа:Помпената група е хубаво нещо,но за инсталация на хотел.Напротив, помпените групи са най-различни размери и се избират според нуждите. Най-малките соларни групи са с помпи 15-45 и са за 1 до 5 панела, т.е за битови нужди. Най-малката соларна помпа Грундфос е 250лв, а напълно оборудвана помпена група е 380лв (има и по скъпи де
Andri01 написа:То и за това хората са измислили DB системата - няма прегряване,няма възвратни клапани,на ел.задвижки,няма пропилен-гликол! И определено връзките са по малко на брой- 8 бр.! Но въпрос на вкус,разбиране и възможности за направа!Да, и с помпена група връзките са 8 - по 2 на панела, бойлера, помпената група и разширителния съд
LazarGanev написа: Колкото до дрейнбек системата - аз съм един от първите очарован и писал за нея, но след преосмисляне на всички плюсове и минуси съм се отказал да работя по нея, без да я отричам разбира се - всеки е свободен и има глава на раменете си........................... и досега в нито един каталог не съм срещал препоръчана Дрейнбек схема. Което не означава, че е забранена разбира се. Но в този форум нещо много се величае тази схема, което според мен е излишно и вредно. ..................................................................Въпреки че се бях зарекъл да не пиша по темата да те попитам дали имаш впечатление от вече изградени ДБ системи но поработили достатъчно дълго. Защото преди съм писал за опасенията си относно постоянните температурни аномалии и по точно линейни разширения на метала в панелите в една такава система. Щото си ме гложди да разбера след колко време ще почнат да дават фира.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: