Айде и аз да дам един съвет: ако имате възможност да избирате, винаги се целете в средта на плочката, а не в периферията. В средата винаги има лепило под плочката докато в периферията или фугата вероятността да попаднете на кухина е много по-голяма.
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
velsi
- Почетен майстор
31 мнения в "Пробиване в плочки"
Cyberloner
- специалист
аз си взех от бриколаж някакви диамантени накрайници за дрелката за 5 кинта 20 броя, с някой от тях първо "изкопавам" гланца което въпрос на секунди и после с бургията за гранит, и като пробие плочката включвам ударния механизъм, по този метод до сега счупена плочка нямам, а отворите са идеални.
ibogdanov
- специалист
Nini написа:ако имате бормашина, купете си боркорини с нужните диаметри и си пробийте дупките сами.Майстори,знае ли някой къде в София мога да занеса 2-3 плочи с размер 60/60 с дебелина 1см на които да се пробият отвори за батерията над мивката и за контакти?Ремонта си го прави сам съпруга ми и за това нямаме нужните инструменти.Плочите са от технически камък.
златното правило е - бавно и с много търпение !!!! без удар и на ниски обороти. Първо си правите отвор с бургия за гранит ( около 8 кинта е ) и после въртите с короната.
Единични корони на уудкрафт са по 10тина лева...
masterval
- майстор
Nini написа:Ето по-правилният начин:Майстори,знае ли някой къде в София мога да занеса 2-3 плочи с размер 60/60 с дебелина 1см на които да се пробият отвори за батерията над мивката и за контакти?Ремонта си го прави сам съпруга ми и за това нямаме нужните инструменти.Плочите са от технически камък.
1. Ако нямате ел.инструменти с нужните приспособления;
2. Ако не сте го правили никога, дори и в мечтите си;
Викнете комшията, черпете го две бири когато е свършил работата и се радвайте на живота и на здравите си две ръце

$64EN
- специалист
много хора споделиха как го правят и сега и аз ще събера техните мнения в еднои ще ви кажа аз как процедирам .
бележа си къде ще ми е дупката , взимам центъра праскам го с чука 1-2 пъти лекичко , взимам перфоратора на удар , но на БАВНИ ОБОРОТИ и започвам пробиването. много е важно за да ви се получават точни размерите на отворите да пробивате с първо с по-малко свредло и после да разширите отвора с желаният размер . това ви гарантира много добра точност и добро захващане на дюбелите.
velsi относно това къде да се пробива плочката. ако тя е залепена както трябва , може да се пробива навсякъде .дори и до фугата. на една баня като монтирах мивката при оразмеряването на дупките се оказа че единият дюбел ще бъде точно до фугата на едната плочка .остествено се притесних дали няма да се спука плочката като я пробия . след пробиването и разширяването на отвора за дюбела разстоянието плочка в най-тънката си част между фугата и отвора беше точно един милиметър и плочката не се спука
. останах свръх доволен
. затова трябва да се гонят 100% при лепене на плочки.
бележа си къде ще ми е дупката , взимам центъра праскам го с чука 1-2 пъти лекичко , взимам перфоратора на удар , но на БАВНИ ОБОРОТИ и започвам пробиването. много е важно за да ви се получават точни размерите на отворите да пробивате с първо с по-малко свредло и после да разширите отвора с желаният размер . това ви гарантира много добра точност и добро захващане на дюбелите.
velsi относно това къде да се пробива плочката. ако тя е залепена както трябва , може да се пробива навсякъде .дори и до фугата. на една баня като монтирах мивката при оразмеряването на дупките се оказа че единият дюбел ще бъде точно до фугата на едната плочка .остествено се притесних дали няма да се спука плочката като я пробия . след пробиването и разширяването на отвора за дюбела разстоянието плочка в най-тънката си част между фугата и отвора беше точно един милиметър и плочката не се спука

Тема "Пробиване в плочки" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература