NeoBoss написа:10$а сигурно може да се намери и по евтино , според мен не е скъпо имайки предвид че димираните ключове вървят по 25лв. Тоя ключ ти е къде къде по голяма екстра и имаш да прекараш само 2 жици за захранване не цял сноп. Може и с батерия , със хубав режим на стенд бай може да изкара бая. Според мен ако имаш ключове на стената на ключовите места не ти трябва да можеш да го сменяш от телефона.Точно така е супер е схемата и наистина е готина и евтина и ако започвах сега да си правя система сигурно щях да го ползвам, но има един проблем, че не знам дали е възможно с него да се обучават различни ресивъри с повече от един код за управление. Моите ресивъри са по 8 лв.бройката и помнят 10 различни кода, което дава възможност да управляваш няколко осветителни кръга с един бутон, а да изключваш единично някой или всички тях. Това е голям плюс понеже компенсира донякъде липсата на софтуер за телефон, при който има функция "сцена", с която включваш комбинация от предварително зададени кръгове или консуматори с един бутон. Това е голямо удобство, тъй като аз имам 10 осветителни кръга само в хола, понеже тавана ми е разделен на 3-ри части всяка с диодни ленти, лунички и централен осветител и няколко спот светлини на стената. Така че, ако искам да включа или изключа само лентите трябва да натисна 3 ключа. Това решава и друг проблем, когато трябва да загасиш всички кръгове, пак да става с един бутон.Най-важното за управлението на осветлението за мен е 1.Да е просто и ясно организирано 2.Да е на удобни места 3.Да е гъвкаво и универсално за промени, ако нещо не ми харесва в комбинациите-просто обучавам ресивърите по друг начин без хардуерна намеса(т.е.нови връзки в таблото и т.н)
П.П.Единственния проблем с радио дистанционното в сравнение с телефона е ако някой в радиус от 30-40 м.си купи същия модел