Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
andro440 - майстор
имам следната идея ,споделете мнения
Прикачен файл:
SAM_8039.JPG
ЩЕ МИ СЕ ДА ИЗМИСЛЯ И ВАРИАНТ долната ролка да се мести по хоризонтала ! давайте съвети -моля.
bulhomes2 - майстор
При това свързване 1 метър ход на буталото ще ти осигури 2 метра ход на куката. Ако приемем, че двигателя е 150 кг, то буталото ще трябва да може да бута 300 кг. Аз имам такава -
Прикачен файл:
lebedka_s_vzhe_2_tona_3_kuki.jpg
и два двигателя съм свалял и качвал с нея. Просто, евтино, преносимо...
MamaMy - майстор
Два тройни полиспаста ти решават всички проблеми без никакви други механизми. :)

viewtopic.php?f=19&t=50502&hilit=%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%81%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%82
dyaneff - майстор
Най-удобен за двигатели е "жирафа" http://prntscr.com/7fa6gl
andro440 - майстор
Благодаря за отговорите! Идеите за лебедка с тресчотка не ми допада ,защото не може да се постигне плавно спускане или повдигане ,винаги се налага няколко мм ,нагоре или надолу да се мръдне ,което означава ,че трябва да се държи лоста м/у два зъба . За жирафа ,много се замислях ,но там пък проблема е малкия ми гараж,и ще ми пречи ! идеята с хидравлика /купих си го преди години от вторични излезе над 50 лв/ ми допада ,защото ще има голям ход ,изваден веднъж от коша ,двигателя,ще може да се спусне до пода .Чудя се обаче ,дали поставен в хоризонтално положение хидравлика,дали няма да създаде проблем или да изтече масло от отвора за наливане на масло /с гумена тапичка е /.също не знам каква е силата му ,макар ,че транспалетна количка -с по малка товароносимост от 1 тон не срещам .
andro440 - майстор
Промених си проекта и вече имам действащ кран ! :lьge:
Прикачен файл:
SAM_8055.JPG
Прикачен файл:
SAM_8056.JPG
Прикачен файл:
SAM_8057.JPG
Прикачен файл:
SAM_8058.JPG
Прикачен файл:
SAM_8059.JPG