• 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 86
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kuger - майстор
Stefan_62 написа:
Е тъй де, настройвам го по интервал на 3 дни като теб, но явно се заблуждавам от това, че маркира понеделник, четвъртък, неделя ама кой да се сети :? , че се самопрограмира за сряда след неделя, а не пак в понеделник. Може би защото не съм го изчаквал до сега и винаги в неделя след поливкана го програмирам на ново, щото си мисля, че ще полива пак в понеделник ама, че съм тъп :lol: . Ами то е просто , ама кой да мисли :axe: Благодаря, че ме светна да се сетя. :partyman: :drinkers: Иначе програматорчетата са си добри за тези пари.
Пак май не си схванал идеята. Махаш всички отметки от дисплея с дните от седмицата. Правиш отметка на интервала горе на хоризонталната лента. Когато запаметиш това, същия ден е началото на броенето, после програматорчето само задава следващо поливане, без значение какъв ден от седмицата е.
Втора година работи, със оригиналните батерии е.
А това, дето го предлага Хидрата е много добро, особено ако се поливат култури с различна нужда от вода, но, скъпо бре, мам..а му. Ще ми горчат доматите и краставиците.
Andri01 - майстор
Ползвам "16 relay Timer" на Sirius. Вързан към компа и се настройва от него. Има такива с 4 и 8 релета. настройките му са по дата,по ден или циклично. За сега върши работа за поливането / и на тревата/,а с перспектива да управлява и други нещица,но... :?
miroki - майстор
При мен, поливката най-добре става за 2 часа. На 5 дена веднъж. Като станат августовите жеги, ще видим колко.
Днес изчистих филтъра, вече имаше някакви боклуци събрани в най-горния край, песъчинки нямаше.
dolli - специалист
С какво пробивате LDPE тръба за да не стават наръфани краищата на дупката за монтажа на водовземката. Понеже правим с един приятел на неговата градина и магистралните му тръби са от тези тънкостенните ф32.
kuger - майстор
dolli написа:
С какво пробивате LDPE тръба за да не стават наръфани краищата на дупката за монтажа на водовземката. Понеже правим с един приятел на неговата градина и магистралните му тръби са от тези тънкостенните ф32.
С това:
Прикачен файл:
DSC00137 (760 x 570).jpg
DSC00137 (760 x 570).jpg (102.92 KиБ) Видяна 2605 пъти
Фи 14 с оригинално изтънена на фи 10 мм опашка
ArturDent - Почти Безобиден
С тия бургии за дърво не става добре и доста често (ако не сложиш ограничител) пробива и другия край на тръбата.
Аз лично пробивах с "елхичка", но пак с ограничител - парче от тръбата.
Изображение
Mega - специалист
Ето нещо и от мен. На това съм се спрял, така ще имам пълен контрол над поливането на насажденията на вилата.
Почти неограничени възможности и контрол през телефона.

http://rayshobby.net/opensprinkler/
Здравейте, нов съм във форума , но следя с интерес темата за капковото напояване, и си направих такова , като напоявам малка зеленчукова градина -около 50кв. м.Купих си програматор за чешма гардена и автоматичен разпределител за вода -също гардена, защото монтирах и 2-ри клон за поливане на няколко плодни дръвчета,лозница и къпини, но имам проблем със програмирането. При пускане на 1-ва програма за поливане всичко е наред , но когато се прехвърля на 2-ра -за втория клон, показателя на автоматичния разпределител не отваря за 2-ри клон а отива на 5-ти, и така спира поливането. Някъде бъркам...... . Ще съм благодарен за съвети. Иначе тази система е благодат -и сам се чудя защо не съм го направил досега.
hidrazin - майстор
Що ги купувате тези китайски измишльотини?
http://www.gardena.com/ddoc/GARO/GARO20 ... 197-29.pdf
:partyman:
Mega - специалист
Колеги това е моята идея за автоматично спиране на водата, когато резервоара се наплъни. Единствения проблем е, че спира още на 900 литра. Настройката е максимално нагоре - новата, не тази от снимката. Така губя 100 литра от капацитета. Направих го през капачката, защото не искам да дупча резервоара. Има ли как да смаля целия завой до поплавъка?

Прикачен файл

Rezervoar.jpg
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 86

Тема "Въпроси за изграждане на капково напояване за градина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: