mimilota написа:Циментовото мляко се нанася с баданарка нали, все едно боядисвам, така ли?Е добре, млякото не се маже, забъркваш в една кофа рядко циментово мляко и с една метличка го пръскаш по стената, може и с баданарката. Мазането може да го правиш поне след няколко часа като е дръпнало млякото или на другия ден. Ще ти трябват няколко основни инструмента - ръчна количка в която да си забъркваш материала за мазане, удобна е за местене и като се специализираш ще можеш направо от нея да взимаш материал и да го хвърляш на стената. Мистрия с която ще хвърляш материала, Маламашка /метална/ удобна е на нея да си слагаш по малко материал и от там го взимаш с мистрията и го хвърляш на стената. Това докато му хванеш цаката, после можеш направо от количката, да си спестиш държането на маламашката с материала. Пердашката е инструмент, с който се заглажда и уеднаквява мазилката да няма неравности и пукнатини. Прилича на маламашка, но е по малка, сега ги продават пластмасови със залепена микропореста гума върху тях, едно време се ползваха дървени. Ще ти трябва нивелир, но да е по не 50см, не някоя детска играчка и няколко прави и чисти дъски /около 10см широки/, които да ползваш за мастари. Едната дъска/мастар/ да е поне 3м дълга за да хваща поне 3 майки/ступове/. За оформянето на ъгли също ще ти трябват мастари.
А след толкова ровене пак не разбрах какво значи да се пердаши, да се хварля силно материала на стената ли?
Моля не се смейте много на въпросите ми
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
piron45
- майстор
24 мнения в "Външно измазване на стара къща"
Не съм профи, това, което наричаш маламашка, аз му казвам шпаклар, а маламашката е за пердашене.....
За хоросан си трябва дървена. Истинският пясък изпапква гумените за нула време. Не и трябва количка. Бърка си материала в кофа с бъркалката и си я тътри ако трябва. Колкото и да е навита, една жена трудно управлява строителна количка, стремежът на количката да полегне на една страна убива всякъв ентусиазъм. И няма нужда
piron45
- майстор
ПП. Колежке прегледай тази тема http://forum.napravisam.bg/viewtopic.php?f=26&t=7087
А и можеш да потърсиш някое видео за начина на мазане , ще ти помогне нагледно как става.
Последна промяна от piron45 на нед юли 12, 2015 5:10 pm, променено общо 1 път.
mimilota написа:............на въпросите миАко искаш, разкажи какво бе състоянието на пода и какво правиха майсторите
mimilota
- специалист
Пода беше зле. Махнах целия паркет и оставих сгурта. Майсторите направиха замазка от цимент, пясък и чакъл и някаква търка армирана мрежа, ама много тънка с ръка я огъвам. Незнам дали не ме изпързаляха тук. Замазката е дебела около 10см. Добре че поне е равна, че смятам сама да си лепя плочките на пода
.
Добре де неможе ли както обикновена шпаквовка, вкъщи правехме с унифор и не помня такова пердашеше. Може ли да ползвам тази техника просто да измажа с каквото ми кажете ама без да мятам по стената. За щастие всички изброени инструменти ги имам само дето незнам как се казват. А с ръчна количка съм мнооого добра.
Добре де неможе ли както обикновена шпаквовка, вкъщи правехме с унифор и не помня такова пердашеше. Може ли да ползвам тази техника просто да измажа с каквото ми кажете ама без да мятам по стената. За щастие всички изброени инструменти ги имам само дето незнам как се казват. А с ръчна количка съм мнооого добра.
Вкъщи сте правили нещо си ама на равна основа. Тухла иска по-дебела мазилка, особено такава изронена зидария. Друг вариант е, да налепите изолация и върху нея както си знаете 
zayko_bayko
- специалист
mimilota,
преди време пусна тема за замазка на под.Имаше доста спорове относно цените.Това същата къща ли е за която споменаваше?Интересно колко е струвала замазката на пода?
zayko_bayko
преди време пусна тема за замазка на под.Имаше доста спорове относно цените.Това същата къща ли е за която споменаваше?Интересно колко е струвала замазката на пода?
zayko_bayko
mimilota
- специалист
Същата къща е, но незнам каква е цената на пода. Дадоха ми обща цена за всичко което искам да се направи
Замазка на пода, прекарване на тоалетна в къщата, тръби и канал до едната стая която ще е кухня, сваляне на стария таван, нова ел инсталация и табло, гипсорактон навсякъде, махане на старати и прозорци, малко зидане с итонг..не сещам друго ми струва 6300лв.
Замазка на пода, прекарване на тоалетна в къщата, тръби и канал до едната стая която ще е кухня, сваляне на стария таван, нова ел инсталация и табло, гипсорактон навсякъде, махане на старати и прозорци, малко зидане с итонг..не сещам друго ми струва 6300лв.
kuuuuuul
- майстор
Целия майсторлък е в хвърлянето на мазилката,не да го хвърлиш на кюфте, а да се разстели колкото може повече.Препоръчвам ти да я направиш с перлит,малко пясък,цимент и добавка заместител на варта(2-1-1).Става грубо и след това шпакловаш с шпакловка за топлоизол.Спестяваш пердашенето.Тук може да видиш как съм го направил.
viewtopic.php?f=15&t=14712&start=60
viewtopic.php?f=15&t=14712&start=60
Някой има ли идея колко е цената на квадрат на хастарна мазилка?
Преди сто лета, като виках майстор, ми беше 2лв идеална мазилка ....ееех
Преди сто лета, като виках майстор, ми беше 2лв идеална мазилка ....ееех
Тема "Външно измазване на стара къща" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература