Такива батерии има най различни, стават за зареждане на телефона, ако нямаш достъп или зарядно, стават да си пуснеш плеер и др. подобни устройства. Но да запалиш кола няма как да стане. Далеч по добре е да си купиш нормален акумулатор с тия пари вместо някакви измишльотина. Честито на печелившите както се казва.
Всички имаме коли, нали ?
piron45
- майстор
40 мнения в "Какво е това чудо ?"
toolegittoquit
- майстор
ESPACE написа:Абе то че има как да стане и става, ама вие продължавайте да си мислите, че такова животно няма. И с клип мога да ви го докажа, както съм правил много пъти, ама смисъл няма.Акумулатор 45Ah с 450A стартов ток умира на моят автомобил за по-малко последователни запалвания и гасения, отколкото обещават продавачите на това чудо с акумулатор с 10 пъти по-малък капацитет. Айде да не развяване философии, приятелю, а да ми кажеш това конкретно чудо с батерия от смартфон и къси щипки с мед колкото косъм в кабелчетата - дали ще работи? Що лъжеш хората, не мога да разбера?
ESPACE
- майстор
Първо- с теб не се познаваме и не сме приятели!
Второ-не коментирам конкретния продукт, не го продавам и не знам колко са му дебели кабелите.
Трето - мисля че подробно обясних как човек може да си купи(направи) такава батерия с подобни размери и капацитет, която със сигурност ще му стартира автомобила 10-тина пъти. И на тези батерии кабелчетата не са колкото косъм!
Второ-не коментирам конкретния продукт, не го продавам и не знам колко са му дебели кабелите.
Трето - мисля че подробно обясних как човек може да си купи(направи) такава батерия с подобни размери и капацитет, която със сигурност ще му стартира автомобила 10-тина пъти. И на тези батерии кабелчетата не са колкото косъм!
toolegittoquit
- майстор
ESPACE написа:!Второ-не коментирам конкретния продукт, не го продавам и не знам колко са му дебели кабелите.Мисля, че темата е пусната с ясна препратка към даден продукт. Батерията, която човек ще си купи няма да е с размерите на мобилен телефон, както е в рекламата - в това съм сигурен. И ако всичко това беше възможно, сигурно и не работеше на ръба, никой производител на автомобил нямаше да слага нов акумулатор с определен капацитет в автомобил, а щяха да сложат една такава батерия за 20-те Еуро.
Трето - мисля че подробно обясних как човек може да си купи(направи) такава батерия с подобни размери
Последна промяна от toolegittoquit на пон юли 13, 2015 5:03 pm, променено общо 2 пъти.
ESPACE
- майстор
toolegittoquit написа:Това е литиева батерия, няма как да сложат такава без контрол на заряда на всеки елемент. А това ще струва доста. Прочети пак какво съм писал в предните ми постове по темата.ESPACE написа:!Второ-не коментирам конкретния продукт, не го продавам и не знам колко са му дебели кабелите.Мисля, че темата е пусната с ясна препратка към даден продукт. Батерията, която човек ще си купи няма да е с размерите на мобилен телефон, както е в рекламата - в това съм сигурен. И ако всичко това беше възможно, сигурно и не работеше на ръба, никой производител на автомобил нямаше да слага нов акумулатор с определен капацитет в автомобил, а щяха да сложат една такава батерия за 20-те Еуро.
Трето - мисля че подробно обясних как човек може да си купи(направи) такава батерия с подобни размери
toolegittoquit
- майстор
ESPACE написа:Това е литиева батерия, няма как да сложат такава без контрол на заряда на всеки елемент. А това ще струва доста. Прочети пак какво съм писал в предните ми постове по темата.Батерия, без контрол на разряда, работеща в режим на претоварване, едва ли не в режим на ток на късо съединение може да реализира това, което казваш. Но определено не точно това, което е дадено в препратката. И не е кой знае колко полезно за една батерия да работи в такъв режим. Въобще не съм съгласен, че това е икономически оправдан и технически разумен начин за запалване на автомобил. Специално това, което е дадено в препратката. Също както и характеристиките на литиевите батерии много рязко зависят от работната температура, например. Не е въпросът само до тока, а капацитета и други характеристики. Пиково до 20C, но при мижав капацитет дали тоя пиков ток всъщност ще стигне например зимата? Ами ако ми е развалена колата и не пали както трябва или стартера има проблем и смуче много ток за запалването? Просто не го виждам особено практично. Поздрави, приятелю.

toolegittoquit
- майстор
ESPACE написа:Не виждам никакъв смисъл да водя спорове с човек, който явно никога не е се е докосвал до high rate discharge LiPo батерии.Не ми трябва да съм ги докосвал, за да знам че малък капацитет автоматично означава, че големият ток няма да е за дълго време и няма никаква друга възможност. И другото, което да знам е, че рекламираното нещо е измама и не знам за какво въобще отваряш дума за него. 100А стартов ток, който е 20C при 5Ah капацитет означава в идеалният случай означава 3 минути работа, което означава не повече от няколко опита за палене, в никакъв случай нито 10, нито 20, нито 30 опита. Освен ако колата не пали от раз. И тук си говорим при максимален капацитет на нова батерия. 30 стартирания при каквато и да е батерия с капацитет 5Ah - невъзможно, освен ако прецъкваш и гасиш. Ако въртиш средно по 8 секунди на завъртане, то 30 завъртания са 240 секунди. А 3 минути са 180 секунди.
Даденото нещо с калпавите щипки, калпавите кабели и в кутийка тип цигарена/мобилен телефон е абсурд да ми захрани нещо друго, освен фенерчето. Да не говорим, че стар автомобил с износен двигател и стартер може да изисква не 20C, ами като нищо и 30C, дори и пик на 40C, ако е дизелак.
fox_vt
- майстор
Ако въртиш за да запалиш средно по 8 сек то не ти трябва батерия а туба с бензин и кибрит
Средното запалване на дъртото ми бившо ТДИ беше 1,5-2 сек набор 97'.Както споменах подпомагал съм му зимния старт със ли по пакет със 110А пиков ток.Колата тогава имаше проблем със стартера и затова се налагаше такива гимнастики.От практическия ми опит с тия батерии съм убеден че няма никакъв проблем да се запали кола 20 пъти,разбира се кола която пали както трябва.Конкретното устройство може да е менте,скоро видях в една брошура доста по атрактивно като параметри животинче на същия принцип но и доста по скъпо.
pp сетих се къде го гледах Цък

pp сетих се къде го гледах Цък
Тема "Какво е това чудо ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература